Letnia Zupa Pomidorowa
Letnia zupa pomidorowa może być tylko zupą, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 253 kalorie. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis służy 4 i kosztuje $5.6 za porcję. Jeśli masz sól morską, Kabaczek, gazę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 26 godzin i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Letnia Zupa Pomidorowa, Truskawkowa Letnia Woda, oraz Letnia Zupa pomidorowo-paprykowa.
Instrukcje
Przetwarzaj pomidory pamiątkowe w robocie kuchennym 30 do 60 sekund lub do puree. Wyłożyć durszlak z 2 warstwami gaznicy; umieścić durszlak na dużej misce.
Przecier pomidorowy zalać gazą. Związać końce gazę razem. Schłodzić 24 godziny, aby puree do odsączenia.
Wyjąć miskę z lodówki i delikatnie nacisnąć gazę za pomocą tylnej części łyżki, aby wydobyć pozostałą ciecz. (Wydajność powinna wynosić około 4 filiżanek.) Cover and chill.
Rdzeń średnie pomidory, usuwanie końców łodygi.
Pomidory pokroić na pół; umieścić, pokroić boki do góry, na lekko nasmarowanej folią aluminiową blasze do pieczenia; posypać 1 łyżką. oliwa z oliwek, 1/4 łyżeczki. sól morska i 1/4 łyżeczki. cukier.
Umieść 1 pieczony pomidor pół w każdej z 4 misek do serwowania. Wierzch z dyni i nast. 4 składniki; posypać tymiankiem i 1/4 łyżeczki. sól.
Dodaj pozostałe 1/4 łyżeczki. sól do pomidorowej wody i podziel pomidorową wodę między miseczki.
Mżawka z pozostałą 1 łyżką. oliwę i podawać natychmiast.