Letnia Zapiekanka serowa z dyni i cebuli
Lato Squash i cebula serowy zapiekanka może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 427 kalorii, 24g białka, oraz 31 g tłuszczu na porcję. Na $1.6 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 20 osób było pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jeśli masz masło, mleko skondensowane, ostry ser cheddar i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Cheesy Summer Squash Gratin, Cheesy Summer Squash Caserole, oraz Cheesy Summer Squash Spears dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Posmaruj naczynie do pieczenia o wymiarach 9x9 cm z około 1/2 łyżki masła.
Roztopić Pozostałe 1 łyżka masła w dużej żeliwnej patelni na średnim ogniu, i gotować latem squash i cukinia, aż kawałki squash zaczynają brązowy, 10 do 15 minut, często mieszając.
Posypać solą i czarnym pieprzem i rozprowadzić na dnie przygotowanego naczynia do pieczenia.
Posypać ok. 1/3 posiekanej cebuli.
Wymieszać razem biały ser Cheddar i żółty ser Cheddar w misce, aż dokładnie połączone, i posypać około 1/2 szklanki mieszanki sera na cebuli.
Skropić około 1 łyżką słodzonego mleka skondensowanego. Powtórz posypanie serem, cebulą i skondensowanym mlekiem jeszcze dwa razy, a następnie polej pozostałą mieszaniną sera.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż zapiekanka będzie złotobrązowa, a cebula będzie miękka, około 30 minut.