Letnia zapiekanka pomidorowa

Przepis Letnia zapiekanka pomidorowa można przygotować w około 35 minut . Dbasz o sylwetkę? Ten bezglutenowy i laktoowowegetariański przepis ma 172 kalorie , 8 g białka i 13 g tłuszczu na porcję. Za 1,01 USD za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 4 osób. Dobrze sprawdza się jako przystawka. Jeśli masz majonez, sól i pieprz, dojrzałe pomidory i kilka innych składników, możesz to zrobić. Czwarty lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy dzięki temu przepisowi. 18 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 57% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak Letni placek z ricottą, ogórkiem, pomidorem i szczypiorkiem , Lekki i smaczny makaron z pomidorami, bazylią i mozzarellą na gorący letni wieczór oraz Zapiekanka z suszonych pomidorów i tuńczyka, karczochów .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni Celsjusza (350 stopni Fahrenheita).
Ułóż warstwę plasterków pomidorów w naczyniu do pieczenia o wymiarach 8x8 cali.
Rozłóż cienką warstwę majonezu na pomidorach i posyp około 1/4 sera Cheddar oraz solą i pieprzem. Powtórz warstwy, kończąc resztą startego sera.
Piec, aż pomidory zmiękną, a ser się rozpuści i zacznie bulgotać, około 20–25 minut.