Letnia tarta z owoców pestkowych z twarogiem cytrynowym
Letnia tarta z pestkowych owoców z cytrynowym twarogiem może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 498 kalorii, 5G białka, oraz 26g tłuszczu. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 122 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jeśli masz sok z cytryny, skórkę z cytryny, owoce pestkowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Sałatka z pestkowych owoców szpinaku: najlepsza kolacja z owocami lata, Letnie Owoce Pestkowe Sangria, oraz Letnie Owoce Pestkowe Crisp dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodać skorupę: w misce miksera elektrycznego wyposażonego w mocowanie wiosła, śmietana ½ szklanki masła, ¼ szklanki cukru, i ¼ łyżeczki soli razem, aż gładkie i jasne w Kolorze, 2 do 3 protokół, skrobanie miski w dół raz lub dwa razy w razie potrzeby.
Dodać 1 żółtko i wanilię; wymieszać, aż będzie gładka, o 1 do 2 minut dłużej.
Dodać mąkę na raz i wymieszać, aż ledwo mieszane, o 1 minutę.
Dodawać wodę z lodem po jednej łyżce stołowej na raz, podczas gdy mikser pracuje, aż ciasto zbryla się razem. Zatrzymaj maszynę.Obróć ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię, delikatnie wklep w krążek o grubości 1 cala i zawiń w plastik. Przechowywać w lodówce co najmniej 30 minut.Rozgrzej piekarnik do 350 stopni. Pozostawić schłodzone ciasto do zmiękczenia do tego stopnia, że wcięcie jest łatwo wykonane palcem, około 10 minut.
Umieść dysk na lekko posypanej mąką powierzchni, odkurz go i wałek niewielką ilością mąki.
Rozwałkuj ciasto na około 12-calowe koło. Złożyć ciasto na wałku i ostrożnie przenieść go do patelni dociskając go na miejsce. Odciąć nadmiar.
Umieść w zamrażarce 10 minut do schłodzenia.
Wyjmij skorupę tarty z zamrażarki i użyj widelca, aby przebić otwory wzdłuż dna. Linia powłoki z pergaminu cięte na wymiar i dodać wystarczająco dużo masy fasoli lub Pie wypełnić jedną trzecią drogę w górę.
Piec, aż krawędzie będą wyglądały na suche, o 12 protokół.
Wyjmij patelnię z piekarnika i usuń ciężarki i pergamin. Powrót powłoki do piekarnika i piec do złotego, o 10 więcej minut.
Niech powłoka ostygnie całkowicie w temperaturze pokojowej.Dodać glazury: w s mały rondel ustawić na średnim ogniu, ogrzać dżem i 2 łyżki wody do tworzenia gładkiej konsystencji.
Zdjąć z ognia i odstawić w temperaturze pokojowej.Zrobić twaróg cytrynowy: w małym rondlu (na ogniu) ubić jajka, pozostałe 2 żółtka, pozostały ½ szklanki cukru, sok z cytryny skórka z cytryny i szczypta soli na gładką masę.
Umieść patelnię na średnim ogniu. Gotować, stale mieszając drewnianą łyżką lub żaroodporną elastyczną szpatułką, aż lemon curd będzie wystarczająco gęsty, aby pokryć tylną część łyżki (lub szpatułkę) i utrzymać wyraźny ślad po uruchomieniu palcem przez nią; około 8 do 10 minut. Wyłączyć ogień i dodać pozostałe ½ szklanki masła kostkę na raz, mieszając cały czas aż włączone.
Wlać twaróg przez sito o drobnych oczkach do ostudzonej Skórki. Schłodzić do temperatury pokojowej. Przechowywać w lodówce tarta aż do napełniania jest firma, co najmniej jedną godzinę.Gdy będziesz gotowy do podania, rozpakuj tartę i top z pokrojonymi owocami pestkowymi w dowolnej aranżacji.
Umyj glazurą i udekoruj werbeną cytrynową lub liśćmi mięty.