Letnia Sałatka Ze Stekiem
Letnia sałatka ze stekiem to bezmleczne danie główne. Na 3,47 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 31g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 273 kalorie. Ten przepis służy 4. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz haricots verts, jajka ugotowane na twardo, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać francuski chleb można śledzić to danie główne z Francuski Budyń Chlebowy jako deser. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Letnia Sałatka Ze Stekiem, Azjatycka Sałatka letnia z marynowanym stekiem, oraz Grillowany Stek Posiekany Sałatka Letnia.
Instrukcje
Posypać obie strony steku 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Odstawić w temperaturze pokojowej 20 minut.
Fasolkę gotować we wrzącej wodzie przez 2 minuty lub aż będzie chrupiąca-miękka.
Odcedzić; spłukać pod zimną wodą.
Stek osuszyć ręcznikiem papierowym.
Umieść stek na stojaku grillowym pokrytym natryskiem; grilluj 5 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Dodaj chleb do Grill rack; grill 2 minut z każdej strony lub aż lekko rumiane.
Wyjąć stek i chleb z grilla. Lekko przykryć stek folią; odstawić 10 minut.
Stek pokroić po przekątnej na cienkie plasterki.
Ocet i kolejne 5 składników (przez cukier) połączyć w średniej misce; wymieszać trzepaczką.
Dodaj fasolki verts, rukola, i bazylia do mieszaniny octu; wrzucić dobrze.
Umieścić około 1 1/2 szklanki mieszaniny rukoli na każdym z 4 talerzy. Top każdej porcji z 3 uncji stek, 6 kliny pomidorów, 2 kliny jaj, i 2 kromki pieczywa z grilla.
Nota winna: z grillowanym stekiem zazwyczaj wybieram Cabernet sauvignon z pełną przepustnicą. Ale to jest sałatka, a pieprzny charakter rukoli, zieleń bazylii i fasoli oraz kwasowość pomidorów są ważniejsze niż samo mięso. Podawaj to z suchą w kości ros, która łączy chrupkość białego wina z owocami i ciałem czerwonym. Wspaniałym wyborem jest powerhouse Tablas Creek Ros 2005 z Kalifornijskiego regionu Paso Robles ($26). - Karen MacNeil
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Raymond R Collection Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 12 dolarów za butelkę.
![Raymond R Collection Merlot]()
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.