Letnia sałatka z pomidorów i melona
Letnia sałatka pomidorowo-melonowa to bezglutenowa i wegetariańska przekąska z dodatkiem lakto ovo. Ten przepis jest przeznaczony dla 12 osób i kosztuje 1,3 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka, 13 g tłuszczu i łącznie 163 kalorie. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i kup cebulę, ser feta, młode pomidory i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 31% wyniku, co jest wynikiem raczej złym. Podobne przepisy obejmują letnią sałatkę z melona, letnią sałatkę z melona i letnią zupę melonową.
Instrukcje
W dużej misce połącz pomidory, ogórek, melon, ser, awokado, rzeżuchę, bazylię i cebulę.
Na suchej małej patelni na średnim ogniu praż nasiona kolendry, aż zaczną nabierać aromatu, około 2-3 minuty. Fajny.
Przełożyć do młynka do przypraw lub moździerza i tłuczka; grubo zmielić.
W małej misce wymieszaj oliwę, sok z limonki, ocet, miód, skórkę z limonki, sól, pieprz i kolendrę.
Wlać mieszaninę pomidorów i delikatnie wymieszać, aby pokryć nią warstwę.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to moje ulubione dania w kategorii Sałatka. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Chardonnay Kumeu River Village z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
![Chardonnay nad rzeką Kumeu]()
Chardonnay nad rzeką Kumeu
Wino to fermentowało w 25% w barrique ze starego francuskiego dębu i w 75% w zbiornikach ze stali nierdzewnej, dzięki czemu wpływ dębu na nos i podniebienie jest bardzo niewielki. Dzięki temu żywe owoce pięknie się przebiły, z żywymi aromatami limonki i cytryny oraz krzemienną, mineralną ostrością z nutami fig i białej brzoskwini. Ciężkie środkowe podniebienie pokazuje również brzoskwiniową dojrzałość wraz z wyraźną kwaśną mineralnością, która nadaje winu orzeźwiający charakter. jakość oczyszczania. Wino to wyśmienicie sprawdza się jako aperitif, a jeszcze lepiej smakuje z rybami i skorupiakami.