Letnia sałatka ogrodowa z krewetkami Chili-czosnek
Letnia sałatka ogrodowa z krewetkami Chili-czosnek może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 4,87 zł / porcja. Jedna porcja zawiera 366 kalorii, 34g białka, oraz 20 g tłuszczu. Jeśli masz kłosy kukurydzy, oliwę z oliwek, ogórek gorący i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 9 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 76%, co jest solidne. Podobne przepisy to Stek czosnkowy Chili z serową warzywną sałatką makaronową Caesar (letnie Grillowanie), Sałatka Ogrodowa Letnia, oraz Sałatka Ogrodowa Letnia.
Instrukcje
1
Wymieszaj sos chili-czosnek, kminek, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Czosnkowy Chili
Pieprz
Kminek
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
2
Dodaj krewetki i wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
3
Podgrzać 2 łyżki oleju w ciężkiej patelni dużej nonstick na dużym ogniu, aż do gorąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Dodaj połowę krewetek i sauté aż gotowane przez, o 3 protokół. Używając szczypiec, przenieś krewetki na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypce
5
Dodaj 1 łyżkę oleju do tej samej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Dodaj pozostałe krewetki i sauté aż gotowane przez, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
7
Przelać krewetki na talerz i ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
8
Kukurydzę gotować w garnku z wrzącą osoloną wodą, aż będzie prawie miękka, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Kukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
9
Odcedzić i schłodzić.
10
Odetnij ziarna kukurydzy z kolb.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna Kukurydzy
11
Wymieszać kukurydzę, pomidory i ogórek do krewetek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogórek
Pomidor
Krewetki
Kukurydza
12
Ubić pozostałe 2 łyżki oleju, 1/8 łyżeczki pieprzu, sok z limonki, sos sojowy i olej sezamowy w średniej misce. (Mieszanki krewetek i dressing mogą być wykonane 4 godziny wcześniej. Przykryć oddzielnie i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Limonki
Olej Sezamowy
Sos Sojowy
Pieprz
Krewetki
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
13
Połącz mieszankę krewetek z nagromadzonymi sokami, awokado, Zielenie i mięta w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Awokado
Zieloni
Krewetki
Mięta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
14
Dodaj dressing i wrzucić do płaszcza.
1
Aby zapobiec zbrązowieniu awokado, opłucz plastry pod zimną wodą. Powinny zachować swój kolor do 2 godzin.