Letnia Salsa z ujęciem
Przepis letnia Salsa z zastrzykiem jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 161 kalorii, 3G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako bardzo przystępna cenowo przystawka dla 4 Lipca. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sól koszerna, kolendra, jalapeno, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Letnia Salsa, Summer Fresh Salsa, oraz Letnia Salsa Melonowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zmiażdżyć ząbek czosnku, posypać 1 łyżeczką soli, a płaską stroną dużego noża rozgnieść i posmarować mieszaninę na grubą pastę.
Wymieszać czosnek, pomidory, cebula, jalapeno, i kolendra w misce.
Dodaj tequilę, jeśli chcesz, i doprawić pozostałą solą, dodając więcej do smaku, jeśli to konieczne.
Podawać natychmiast lub przykryć folią i odstawić na 1 godzinę w temperaturze pokojowej.
Podawać z chipsami tortilla.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 58 dolarów.
![Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir]()
Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir
Rocznik 2016 ich Emerald Ridge Pinot jest szczególnie skupiony i żywy, pięknie prezentując swoje zielone korzenie Doliny. Jasne aromaty wiśni, pudełka cygar i ciasta rabarbarowego wiodą drogę, a po czasie w kieliszku pojawiają się ciemniejsze zapachy jagód, jeżyn i kwiatu malin. Pikantne nuty tymianku, kardamonu i goździków zapewniają dodatkową warstwę złożoności. Usta są pełne pluszowych owoców czereśni/jagód, prowadzone na jędrnych taninach, dając wino, które sprawia, że wracasz po więcej. Ciasto z ciemnej wiśni z przyprawą gałki muszkatołowej odbija się echem w energetycznym finiszu. Słone, pikantne nuty dojrzałego koziego cheddaru wydobywają słodkie owoce w winie, podobnie jak pikantna dymiona przeszklona szynka lub grzybowa bruschetta.