Letnia Rolada z homara i awokado z Coulis Mango
Letnia Rolada z homara i awokado z Coulis Mango może być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,89 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 162 kalorie, 3G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jeśli masz serca palmowe, ocean greens, mirin i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 6 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Gotowane ogony homara i smażona Ostryga z mango i przecierem z awokado, Rolada z kraba, awokado i Mango, oraz Rolada galaretki malinowej z morelowym Coulis.
Instrukcje
Przygotować sos przez puree mango, mirin, sok z limonki, i oliwy z oliwek, aż gładkie w blenderze. Doprawić do smaku solą i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.
Namoczyć sajgonki w misce z ciepłą wodą, aż po prostu giętkie, około 30 sekund. Delikatnie wstrząsnąć nadmiar wody i umieścić na powierzchni roboczej.
Umieścić część plasterków homara, awokado, mizuna, mięta, warzywa morskie, serce palmy, i grzyby w pasie na dolnej krawędzi sajgonki. Złóż raz w kierunku środka, a następnie złóż na boki i kontynuuj toczenie do cylindra. Powtórzyć z pozostałymi składnikami.
Aby służyć, pokroić każdą rolkę po przekątnej i podawać po dwie osoby w towarzystwie sosu mango.
Polecane wino: Chablis, Chardonnay
Chablis i Chardonnay to moje ulubione homary. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Louis Jadot Chablis Les Clos Grand Cru z 4.9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 70 dolarów za butelkę.
Louis Jadot Chablis Les Clos Grand Cru
7" klimatów " można nazwać Grand Cru w Chablis: Preuses, Bougros, Les Clos, Grenouilles, Blanchot, Valmur i Vaudésir. Wszystkie te winnice znajdują się po prawej stronie rzeki Le Serein, na wzgórzu. Sytuacja ta nadaje winu mocnego i pełnego charakteru.Gwiazda jasna o srebrzystej obręczy. To wino pochodzi z winogron uprawianych w klimacie zorientowanym na południe i południowy zachód, położonym w największym Grand Cru Chablis, Les Clos. Oferuje bardzo dojrzały nos żółtych mięsistych owoców pestkowych, zwłaszcza brzoskwiń, z nutą moreli. Jest to złożone wino z hojnością i dużą ilością dojrzałych owoców, dobrym odczuciem w ustach i wspaniałym wykończeniem.