Letni Melon z Granitą Bazyliowo-miętową

Letni Melon z Granitą Bazyliowo-miętową
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj letniego melona z Granitanem Bazyliowo-miętowym. Ten przepis służy 8 i kosztuje 75 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 89 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, liście mięty, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Melon z Granitą Bazyliowo-limonkową, Letnia sałatka z melona Cous Cous z awokado, winogronami i miętą, oraz Spiralizowane Lato Squash "Noodles" z bazylią i miętą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średniej misce wymieszaj cukier, posiekaną miętę, bazylię i skórkę z limonki. Rozgnieść drewnianą łyżką, aż zioła staną się ciemnozielone, około 3 minut. Wymieszać sok z limonki i 1 1/4 szklanki wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Skórka Z LimonkiSkórka Z Limonki
BazyliaBazylia
ZiołaZioła
CukierCukier
WodaWoda
MiętaMięta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Odstawić 1 godzinę. Odcedź do dużej miski, naciskając na ciała stałe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Przenieść 1/2 szklanki syropu z limonki do małego dzbanka; przykryć i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
WapnoWapno
4
Wlać pozostały syrop z limonki do metalowego naczynia do pieczenia o wymiarach 13x9x2 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
WapnoWapno
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Umieść naczynie w zamrażarce. Wymieszać syrop widelcem co godzinę, aż do zamrożenia, około 4 godzin. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryj i trzymaj zamrożone.)
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
6
Podziel kliny melona na 8 płytkich misek do zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
MelonMelon
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Mżawka melon z reserved syrop limonkowy. Zeskrobać granitę na płatki widelcem. Łyżka Hojny 1/2 Puchar granita na szczycie melona w każdej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
MelonMelon
SyropSyrop
WapnoWapno
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Posypać pokrojonymi liśćmi mięty, udekorować gałązkami mięty i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiętaMięta
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn