Letni Melon z Granitą Bazyliowo-miętową
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj letniego melona z Granitanem Bazyliowo-miętowym. Ten przepis służy 8 i kosztuje 75 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 89 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, liście mięty, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Melon z Granitą Bazyliowo-limonkową, Letnia sałatka z melona Cous Cous z awokado, winogronami i miętą, oraz Spiralizowane Lato Squash "Noodles" z bazylią i miętą dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce wymieszaj cukier, posiekaną miętę, bazylię i skórkę z limonki. Rozgnieść drewnianą łyżką, aż zioła staną się ciemnozielone, około 3 minut. Wymieszać sok z limonki i 1 1/4 szklanki wody.
Odstawić 1 godzinę. Odcedź do dużej miski, naciskając na ciała stałe.
Przenieść 1/2 szklanki syropu z limonki do małego dzbanka; przykryć i przechowywać w lodówce.
Wlać pozostały syrop z limonki do metalowego naczynia do pieczenia o wymiarach 13x9x2 cali.
Umieść naczynie w zamrażarce. Wymieszać syrop widelcem co godzinę, aż do zamrożenia, około 4 godzin. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryj i trzymaj zamrożone.)
Podziel kliny melona na 8 płytkich misek do zupy.
Mżawka melon z reserved syrop limonkowy. Zeskrobać granitę na płatki widelcem. Łyżka Hojny 1/2 Puchar granita na szczycie melona w każdej misce.
Posypać pokrojonymi liśćmi mięty, udekorować gałązkami mięty i podawać.