Letni kurczak Sauté z sosem pomidorowo-bazyliowym

Letni kurczak Sauté z sosem pomidorowo-bazyliowym to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 246 kalorii. Ten przepis służy 2. Na 2,12 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka solanki, szalotki, wina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Bazylia czosnek piersi z kurczaka w sosie pomidorowo-bazyliowym, oraz Pstrąg smażony z pomidorem bazylia Sauté dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek w ciężkiej średniej patelni na średnim ogniu.
Połówki piersi kurczaka posypać solą i pieprzem.
Dodać kurczaka na patelni i gotować, aż złoty i gotowane przez, o 5 protokół na stronę.
Dodaj posiekaną szalotkę do tej samej patelni; sauté 30 sekund. Wymieszaj pomidory, białe wino, kapary i solankę kaparową. Gotuj, aż pomidory uwolnią soki, około 4 minut. Wymieszać z posiekaną bazylią. Doprawić sosem solą i pieprzem. Powrót kurczaka na patelnię. Gotować, aż do rozgrzania, sos na łyżkę kurczaka, o 1 minuta.
Przełożyć kurczaka z sosem na 2 talerze.
247 kalorii, 9g tłuszczu (1G nasyconego), 68mg cholesterolu, 212mg sodu, 8G węglowodanów, 2G błonnika, 29g białka
Zobacz pełną analizę danych żywieniowych tego przepisu"