Letni Budyń Jagodowy
Letni budyń z jagodami może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 315 kalorii, 5G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje $1.0 za porcję. Mieszanka masła, zmielony cynamon, chleb i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Letni budyń truskawkowo-jagodowy, Budyń Letni, oraz Budyń Letni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wybierz jagody i usuń łodygi. Dobrze spłucz, umieść w ciężkim dużym rondlu i wymieszaj w 1/4 szklanki wody z cukrem. Doprowadzić do wrzenia i gotować, odsłonięte, aż jagody lekko zmiękną, a soki zostaną uwolnione, około 10 minut. Od czasu do czasu delikatnie mieszać.
Zdjąć z ognia, lekko ostudzić i wymieszać z sokiem z cytryny.
Masło rozłożyć na kromkach chleba i posypać cynamonem. Linia dno 8 1/2 przez 4 1/2 przez 2 1/2-calowy bochenek patelni z niektórych kromek chleba, przycinanie do utworzenia ciasne dopasowanie.
1/3 jagód i soku rozprowadzić równomiernie na chlebie. Powtórz, aby wszystkie warstwy były 3.
Przechowywać w lodówce przez 6 do 8 godzin. Łyżka na talerze i podawać z lodami waniliowymi lub bitą śmietaną.