Letni budyń Angeli

Letni budyń Angeli
Letni pudding Angeli to lacto ovo vegetarian przepis z 6 porcjami. Ten deser ma 260 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 1,85 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz podwójną śmietanę, złoty cukier, crème de mûre i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Ten przepis jest lubiany przez 91 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Budyń Letni, Budyń Letni, oraz Budyń Letni.

Instrukcje

1
Po pierwsze, przygotuj wszystkie owoce. Kadłub truskawki i pokroić je na pół lub ćwiartki w zależności od tego, jak duże są. Usuń Czarne i czerwone porzeczki z łodyg za jednym zamachem, biegnąc widelcem wzdłuż każdej łodygi, utrzymuj obie porzeczki oddzielnie od innych owoców.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porzeczki CzarnePorzeczki Czarne
1/2 łyżki Niskosłodzonej Konfitury Truskawkowej1/2 łyżki Niskosłodzonej Konfitury Truskawkowej
PorzeczkiPorzeczki
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
2
Wrzucić cukier do szerokiego, niezbyt głębokiego rondla. Zmierz w 3 łyżkach wody i cassis.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme De CassisCreme De Cassis
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
3
Umieść patelnię na małym ogniu i gotuj, często mieszając, aż nie będzie już słychać chrupania ziaren cukru na dnie patelni. Kiedy cukier się rozpuści, podgrzać do średniej wysokości i pozostawić mieszaninę na około 8 minut. Będzie dość sypki i chcesz go złapać tuż przed tym, jak zacznie zmieniać kolor lub karmelizować.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Teraz przechyl Czarne i czerwone porzeczki do gorącego syropu, poczuje się dość lepki na początku, a następnie przywróć wszystko do życia na wolnym ogniu i pozwól mu ponownie bąbelkować na nie więcej niż minutę, po prostu lekko pęknąć i zmiękczyć porzeczki bez utraty kształtu. Zdejmij patelnię z ognia i pozostaw, aż będzie ledwo ciepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porzeczki CzarnePorzeczki Czarne
PorzeczkiPorzeczki
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Delikatnie wymieszać truskawki i maliny duża metalowa łyżka jest najlepsza, aby nie rozpadały się i pozostawić owocową mieszankę na około pół godziny, aby wszystkie soki wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżki Niskosłodzonej Konfitury Truskawkowej1/2 łyżki Niskosłodzonej Konfitury Truskawkowej
Z 50 KaloriamiZ 50 Kaloriami
6
Odciąć 4-5 plastrów z bochenka o grubości około 5 mm i odciąć skórki.
7
Z jednego plasterka pokroić mały kwadrat (Ok. 4cm) i włożyć na dno miski budyniowej o pojemności 1,2 litra. Używając dużej łyżki z rowkiem, połóż warstwę owoców (około 3 łyżki) na chlebie. Następnie połóż kromkę chleba w centrum nad przycinaniem owoców, aby pasowały i wypełnij luki przycinaniem chleba, aby owoce były przykryte. Kontynuuj układanie warstw z większą ilością owoców, więcej chleba, a następnie końcową warstwą owoców, aby osiągnąć szerokość włosków od górnej części basenu. Łyżka na kilka łyżek soku nie za dużo lub będzie wyciekać po obciążeniu. (Należy mieć około 4 łyżki owoców i soku w lewo do zrobienia sosu.) Owoce przykryć końcową warstwą chleba, docisnąć do zagęszczenia, a następnie przykryć folią spożywczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
8
Połóż spodek na górze i odchudzaj ciężkimi puszkami lub ciężarami. Umywalkę na talerzu w przypadku wylania soków, a następnie pozostawić w lodówce na noc lub na minimum pięć godzin. Wycisnąć resztki owoców i soku przez metalowe sito, aby uzyskać sos, przechowywać schłodzone. (Budyń i sos można zamrozić na tym etapie nawet przez miesiąc.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
9
Aby się okazało, przejdź przez krawędź budyniu okrągłym ostrzem noża, aby go uwolnić, a następnie odwróć go na talerz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
10
Pokroić w plastry ząbkowanym nożem i podawać z sosem owocowym i śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Budyń świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn