Letni budyń Angeli

Letni budyń Angeli
Letni pudding Angeli to lacto ovo vegetarian przepis z 6 porcjami. Ten deser ma 260 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 1,85 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz podwójną śmietanę, złoty cukier, crème de mûre i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Ten przepis jest lubiany przez 91 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Budyń Letni, Budyń Letni, oraz Budyń Letni.

Instrukcje

1
Po pierwsze, przygotuj wszystkie owoce. Kadłub truskawki i pokroić je na pół lub ćwiartki w zależności od tego, jak duże są. Usuń Czarne i czerwone porzeczki z łodyg za jednym zamachem, biegnąc widelcem wzdłuż każdej łodygi, utrzymuj obie porzeczki oddzielnie od innych owoców.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porzeczki CzarnePorzeczki Czarne
Patyczki Do Maczania PrecliPatyczki Do Maczania Precli
PorzeczkiPorzeczki
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
2
Wrzucić cukier do szerokiego, niezbyt głębokiego rondla. Zmierz w 3 łyżkach wody i cassis.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme De CassisCreme De Cassis
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
3
Umieść patelnię na małym ogniu i gotuj, często mieszając, aż nie będzie już słychać chrupania ziaren cukru na dnie patelni. Kiedy cukier się rozpuści, podgrzać do średniej wysokości i pozostawić mieszaninę na około 8 minut. Będzie dość sypki i chcesz go złapać tuż przed tym, jak zacznie zmieniać kolor lub karmelizować.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Teraz przechyl Czarne i czerwone porzeczki do gorącego syropu, poczuje się dość lepki na początku, a następnie przywróć wszystko do życia na wolnym ogniu i pozwól mu ponownie bąbelkować na nie więcej niż minutę, po prostu lekko pęknąć i zmiękczyć porzeczki bez utraty kształtu. Zdejmij patelnię z ognia i pozostaw, aż będzie ledwo ciepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porzeczki CzarnePorzeczki Czarne
PorzeczkiPorzeczki
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Delikatnie wymieszać truskawki i maliny duża metalowa łyżka jest najlepsza, aby nie rozpadały się i pozostawić owocową mieszankę na około pół godziny, aby wszystkie soki wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Patyczki Do Maczania PrecliPatyczki Do Maczania Precli
1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego
6
Odciąć 4-5 plastrów z bochenka o grubości około 5 mm i odciąć skórki.
7
Z jednego plasterka pokroić mały kwadrat (Ok. 4cm) i włożyć na dno miski budyniowej o pojemności 1,2 litra. Używając dużej łyżki z rowkiem, połóż warstwę owoców (około 3 łyżki) na chlebie. Następnie połóż kromkę chleba w centrum nad przycinaniem owoców, aby pasowały i wypełnij luki przycinaniem chleba, aby owoce były przykryte. Kontynuuj układanie warstw z większą ilością owoców, więcej chleba, a następnie końcową warstwą owoców, aby osiągnąć szerokość włosków od górnej części basenu. Łyżka na kilka łyżek soku nie za dużo lub będzie wyciekać po obciążeniu. (Należy mieć około 4 łyżki owoców i soku w lewo do zrobienia sosu.) Owoce przykryć końcową warstwą chleba, docisnąć do zagęszczenia, a następnie przykryć folią spożywczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
8
Połóż spodek na górze i odchudzaj ciężkimi puszkami lub ciężarami. Umywalkę na talerzu w przypadku wylania soków, a następnie pozostawić w lodówce na noc lub na minimum pięć godzin. Wycisnąć resztki owoców i soku przez metalowe sito, aby uzyskać sos, przechowywać schłodzone. (Budyń i sos można zamrozić na tym etapie nawet przez miesiąc.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
9
Aby się okazało, przejdź przez krawędź budyniu okrągłym ostrzem noża, aby go uwolnić, a następnie odwróć go na talerz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
10
Pokroić w plastry ząbkowanym nożem i podawać z sosem owocowym i śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Budyń świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn