Letni budyń Angeli
Letni pudding Angeli to lacto ovo vegetarian przepis z 6 porcjami. Ten deser ma 260 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 1,85 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz podwójną śmietanę, złoty cukier, crème de mûre i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Ten przepis jest lubiany przez 91 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Budyń Letni, Budyń Letni, oraz Budyń Letni.
Instrukcje
Po pierwsze, przygotuj wszystkie owoce. Kadłub truskawki i pokroić je na pół lub ćwiartki w zależności od tego, jak duże są. Usuń Czarne i czerwone porzeczki z łodyg za jednym zamachem, biegnąc widelcem wzdłuż każdej łodygi, utrzymuj obie porzeczki oddzielnie od innych owoców.
Wrzucić cukier do szerokiego, niezbyt głębokiego rondla. Zmierz w 3 łyżkach wody i cassis.
Umieść patelnię na małym ogniu i gotuj, często mieszając, aż nie będzie już słychać chrupania ziaren cukru na dnie patelni. Kiedy cukier się rozpuści, podgrzać do średniej wysokości i pozostawić mieszaninę na około 8 minut. Będzie dość sypki i chcesz go złapać tuż przed tym, jak zacznie zmieniać kolor lub karmelizować.
Teraz przechyl Czarne i czerwone porzeczki do gorącego syropu, poczuje się dość lepki na początku, a następnie przywróć wszystko do życia na wolnym ogniu i pozwól mu ponownie bąbelkować na nie więcej niż minutę, po prostu lekko pęknąć i zmiękczyć porzeczki bez utraty kształtu. Zdejmij patelnię z ognia i pozostaw, aż będzie ledwo ciepła.
Delikatnie wymieszać truskawki i maliny duża metalowa łyżka jest najlepsza, aby nie rozpadały się i pozostawić owocową mieszankę na około pół godziny, aby wszystkie soki wymieszać.
Odciąć 4-5 plastrów z bochenka o grubości około 5 mm i odciąć skórki.
Z jednego plasterka pokroić mały kwadrat (Ok. 4cm) i włożyć na dno miski budyniowej o pojemności 1,2 litra. Używając dużej łyżki z rowkiem, połóż warstwę owoców (około 3 łyżki) na chlebie. Następnie połóż kromkę chleba w centrum nad przycinaniem owoców, aby pasowały i wypełnij luki przycinaniem chleba, aby owoce były przykryte. Kontynuuj układanie warstw z większą ilością owoców, więcej chleba, a następnie końcową warstwą owoców, aby osiągnąć szerokość włosków od górnej części basenu. Łyżka na kilka łyżek soku nie za dużo lub będzie wyciekać po obciążeniu. (Należy mieć około 4 łyżki owoców i soku w lewo do zrobienia sosu.) Owoce przykryć końcową warstwą chleba, docisnąć do zagęszczenia, a następnie przykryć folią spożywczą.
Połóż spodek na górze i odchudzaj ciężkimi puszkami lub ciężarami. Umywalkę na talerzu w przypadku wylania soków, a następnie pozostawić w lodówce na noc lub na minimum pięć godzin. Wycisnąć resztki owoców i soku przez metalowe sito, aby uzyskać sos, przechowywać schłodzone. (Budyń i sos można zamrozić na tym etapie nawet przez miesiąc.)
Aby się okazało, przejdź przez krawędź budyniu okrągłym ostrzem noża, aby go uwolnić, a następnie odwróć go na talerz.
Pokroić w plastry ząbkowanym nożem i podawać z sosem owocowym i śmietaną.