Leszczyna Dukka
Orzech laskowy Dukkan to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 hor d ' oeuvre. Ten przepis sprawia, że 30 porcji z 37 kalorii, 1G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 37 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać orzechy laskowe, nasiona kolendry, Prażone pistacje, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Dukka, Bezy orzechowe z orzechowym sosem pralinowo-czekoladowym, oraz Babeczki z orzechami laskowymi Brownie z kremem z orzechów laskowych dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozłóż orzechy laskowe w talerzu ciasta i tosty przez 12 minut, aż pachnące i skórki blister.
Przenieść orzechy laskowe do ręcznika kuchennego i ostudzić. Pocierać orzechy razem, aby usunąć skórki i przenieść do robota kuchennego.
Na średniej patelni, toast kolendry i nasion kminku na umiarkowanym ogniu, potrząsając patelni, aż złoty i pachnący, o 3 protokół.
Rozłóż przyprawy na talerzu i pozostaw do całkowitego ostygnięcia, a następnie drobno zmiel w młynku do przypraw. W tej samej patelni, toast nasiona sezamu na umiarkowanym ogniu, aż złoty, 2 do 3 protokół.
Przełożyć nasiona sezamu na talerz do ostygnięcia.
Dodaj kolendrę, kminek, nasiona sezamu i tymianek do robota kuchennego wraz z pistacjami, cayenne i 1 łyżeczka każda z soli i pieprzu i pulsować, aż drobno zmielone.