Lepsze Niż Lody Snickers
Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 389 kalorii, 9g białka, oraz 27 g tłuszczu każdy. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1007 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Lato. Udaj się do sklepu i odebrać śmietanę, czekoladę, cukier i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe, Lody Awokado, oraz Śmierć Lodami Czekoladowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
W blenderze połącz pół na pół, masło orzechowe, 3/4 szklanki cukru, 1/2 łyżeczki soli i wanilię. Zmiksować na gładką masę, następnie przenieść do hermetycznego pojemnika i schłodzić przez 3 godziny lub do bardzo zimnego.
Ubijaj lody zgodnie z instrukcjami producenta.
Podczas ubijania lodów podgrzać 1/2 szklanki cukru z wystarczającą ilością wody, aby zwilżyć w ciężkim rondlu. Gotować na dużym ogniu, aż cukier stopi się i karmelizuje, obracając patelnię, aby skorygować gorące punkty na palniku. Gdy cukier zmieni ciemny bursztyn i lekko pachnie dymem, szybko mieszaj z masłem, aż do całkowitego włączenia, a następnie pozostając solą i śmietaną. Karmel będzie się bąbelkował i parował. Gdy karmel jest wystarczająco chłodny do smaku, dodać więcej soli w razie potrzeby.
Przenieść lody do bardzo dużej miski i szybko złożyć czekoladę i orzeszki ziemne z dużą łopatką. Następnie wlać ciepły sos karmelowy do lodów, składając szybko i stale szpatułką, aby rozprowadzić Karmel w równomierny, przypominający nitkę zawirowanie. (Posiadanie przyjaciela pod ręką, aby wlać karmel podczas składania sprawia, że praca jest znacznie łatwiejsza.)
Przenieść lody do zamrażarki w hermetycznym pojemniku, aby utwardzić się na kilka godzin przed podaniem.