Lepkie Żebra Balsamiczne
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj lepkich żeberek balsamicznych. Jedna porcja zawiera 945 kalorii, 88g białka, oraz 54g tłuszczu. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje $3.49 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz dziecko z powrotem żeberka wieprzowe, brązowy cukier, rozmaryn, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć ciemnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Z Brązowym Masłem Z Brązowym Cukrem jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ward Winning Ribers (Sticky Ribers), Lepkie żebra Mo, oraz Naprawdę lepkie żebra.
Instrukcje
Czosnek mielony i rozgnieść na pastę z 1 łyżeczką soli. Wymieszać z rozmarynem, brązowym cukrem, octem, cayenne, 1 łyżką soli i 1 łyżeczką pieprzu. Rub równomiernie na żebrach i przenieść do patelni do pieczenia. Marynować, schłodzone, 8 do 24 godzin.
Rozgrzej piekarnik do 218° z regałami w górnej i dolnej części.
Wlać 1/2 szklanki wody do każdej patelni i szczelnie przykryć Patelnie folią. Pieczone żeberka, przełączanie pozycji patelni w połowie, aż mięso będzie bardzo miękkie, o 1 3/4 godziny.
Wyjmij patelnie z piekarnika i przenieś żeberka na talerz.
Dodaj 1 szklankę gorącej wody do każdej patelni i zeskrobać brązowe kawałki. Odtłuścić i wyrzucić tłuszcz, a następnie przenieść płyn do 10-calowej patelni.
Dodać ocet i brązowy cukier i doprowadzić do wrzenia, mieszając od czasu do czasu. Gotować, aż zmniejszy się do około 1 szklanki, o 15 protokół.
Przygotuj grill do bezpośredniego gotowania na gorąco na średnio gorącym węglu drzewnym( średnie ciepło dla gazu); patrz procedura grillowania.
Pędzel niektóre glazury po obu stronach stojaków żeber. Grill, obracając się od czasu do czasu, aż żebra będą gorące i pojawią się ślady grilla, około 6 minut.
Szczotkuj żebra z większą ilością glazury i podawaj pozostałą glazurę z boku.
Zinfandel '07 orChâteau de Chamirey
* Jeśli można uzyskać tylko większe żeberka (4 stojaki), trzeba będzie więcej glazury; użyj 12 dużych ząbków czosnku, 3 łyżki drobno posiekanego rozmarynu, 3 łyżki pakowane ciemnobrązowy cukier, 3 łyżki octu balsamicznego, 1 1/2 łyżeczki cayenne, 1 1/2 łyżki soli i 1 1/2 łyżeczki pieprzu.* Żeberka można prażyć, a glazurę można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić osobno (przykryć raz ostygnie). Doprowadzić do temperatury pokojowej, około 30 minut, przed oszkleniem i grillowaniem.* Żeberka mogą być pieczone 3 do 4 cali od ciepła (zamiast grillowane) około 8 minut.