Lepkie Roladki Karmelowo-Orzechowe
Lepkie bułeczki karmelowo-orzechowe mogą być właśnie tym chlebem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 15 i kosztuje 46 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 251 kalorii. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, sól, bardzo ciepłe mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 238 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 42%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Lepkie Roladki Karmelowo-Orzechowe, Roladki lepkie karmelowo-orzechowe (jaśniejsze ), oraz Lepkie Bułeczki Pekan Karmel Cynamon.
Instrukcje
Wymieszać 2 szklanki mąki, 1/3 szklanki cukru granulowanego, sól i drożdże w dużej misce.
Dodać ciepłe mleko, 1/3 szklanki masła i jajko. Beat z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 1 minuta, skrobanie miski często. Beat na średniej prędkości 1 minutę, skrobanie miski często. Wymieszaj wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby ciasto było łatwe w obsłudze.
Ciasto obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię. Zagnieść około 5 minut lub aż będzie gładka i elastyczna.
Umieść w nasmarowanej misce i obróć nasmarowaną stroną do góry. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce około 1 godziny 30 minut lub do podwójnego. Ciasto jest gotowe, jeśli wcięcia pozostają po dotknięciu.
Podgrzać 1 szklankę brązowego cukru i 1/2 szklanki masła do wrzenia w rondlu 2-ćwiartkowym, stale mieszając; zdjąć z ognia. Wymieszać z syropem kukurydzianym.
Wlać do ungreased prostokątne patelni, 13x9x2 cali.
Posypać połówkami orzechów pekan.
Rozwal ciasto. Spłaszczyć dłońmi lub wałkiem do ciasta na prostokątny, 15x10 cali, na lekko posypanej mąką powierzchni.
Posmarować 2 łyżkami masła.
Wymieszać posiekane orzechy pekan, 1/4 szklanki cukru granulowanego i cynamon; posypać równomiernie masłem.
Zwiń prostokąt mocno, zaczynając od 15-calowego boku. Szczypta krawędzi ciasta w rolce do uszczelnienia. Rozciągnij i kształtuj, aż do wyrównania.
Pokrój rolkę na piętnaście 1-calowych plastrów.
Umieścić nieco od siebie na patelni. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce o 30 minut lub aż podwójne.
Piekarnik rozgrzewający 177°.
Piec 30 do 35 minut lub do złotego koloru. Natychmiast obróć do góry nogami na żaroodporną tacę lub talerz do serwowania.
Odstawić na 1 minutę, aby karmel mżał na rolkach; zdjąć patelnię.