Lepkie kulki ryżowe z kiełbasą i suszonymi krewetkami

Lepkie kulki ryżowe z kiełbasą i suszonymi krewetkami
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać lepkie kulki ryżowe z kiełbasą i suszone krewetki spróbować. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 12 i kosztuje 52 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 152 kalorie. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś sos rybny, sos sojowy o niższej zawartości sodu, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Lepki ryż z chińską kiełbasą i suszonymi przegrzebkami, Kulki Ryżowe Paleo Sticky, oraz Lepki ryż z chińską kiełbasą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować kulki ryżowe, umieść ryż na sitku. Spłukać zimną wodą; odcedzić. Doprowadzić 3 szklanki wody do wrzenia w rondlu; dodać ryż do patelni. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 20 minut lub aż ciecz zostanie wchłonięta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Zdjąć z ognia; odstawić, przykryty, 10 minut.
3
Umieść ryż w dużej misce; ostudzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Doprowadzić Pozostałe 1 szklanka wody do wrzenia w małym rondlu; dodać krewetki na patelni. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dobrze odcedzić; krewetki drobno posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
6
Kiełbasa parowa, pod przykryciem, 15 minut lub do całkowitego ogrzania. Lekko ostudzić; drobno posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
7
Rozgrzać 2 łyżeczki oleju w średniej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Dodać cebulę i czosnek; gotować 1 minutę, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
9
Dodaj krewetki, kiełbasa, i pędy bambusa; cook 1 minute. Wymieszać 1 łyżkę sosu sojowego, sos rybny, cukier granulowany i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Czekoladek Hershey's Kisses1/2 Szklanki Czekoladek Hershey's Kisses
1/3 Papai (hawajskiej), Pokrojonej W Drobną Kostkę1/3 Papai (hawajskiej), Pokrojonej W Drobną Kostkę
Sos RybnySos Rybny
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
10
Dodaj pozostałe 1/2 łyżeczka oleju, mieszanki krewetek, i kolendry do ryżu, mieszając delikatnie połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Groszek Goya®Groszek Goya®
Cienki-Cienki-
11
Zwijamy ryż w 36 (1-calowe) kulki. Ułóż kulki w jednej warstwie na blasze do pieczenia; przykryć i schłodzić 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
12
Aby przygotować sos, połączyć 1/3 szklanki sosu sojowego i pozostałych składników w małej misce; wymieszać trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
13
Podawać kulki ryżowe w temperaturze pokojowej z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Groszek Goya®Groszek Goya®
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn