Lepkie Ciasto Imbirowe
Lepkie ciasto imbirowe to Wegetariańskie deser. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 108 kalorii, 2G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 28 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać sody oczyszczonej, imbir, cukier puder, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Lepkie ciasto imbirowo-orzechowe, Sticky pear & ginger cake, oraz Sticky Ginger lemon drizzle cake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko pokryć 8-calową kwadratową metalową patelnię do pieczenia sprayem do gotowania. Odstawić przygotowaną patelnię na bok.
Zważyć lub łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Mąkę połączyć z 5 kolejnymi składnikami (przez sól), wymieszać trzepaczką.
Połączyć maślankę z jajkami.
Połącz 1/4 szklanki miodu, 1/4 szklanki melasy, brązowy cukier, masło i świeży imbir na patelni na średnim ogniu. Stale mieszaj, aż cukier się roztopi.
Zdjąć patelnię z ognia; ostudzić 5 minut.
Dodać mieszaninę jajek do mieszaniny miodu, mieszając trzepaczką.
Dodać mieszaninę jaj do mieszaniny mąki; mieszać, aż dobrze połączone.
Piec w temperaturze 400 przez 25 minut.
Umieścić na stojaku; przekłuć powierzchnię szpikulcem.
Połącz 1 łyżkę miodu, 1 łyżkę melasy i 1 łyżkę wody; umyj gorące ciasto. Super. Posypać cukrem pudrem.