Lepkie chleby słodowe

Lepkie bochenki słodowe mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 1511 kalorii. Na 9,12 zł za porcję, ten przepis okładki 50% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka oleju słonecznikowego, herbaty, proszku do pieczenia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis jest lubiany przez 517 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 94%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Sticky Malt Loaf, Chocolate Malt Pudding Pops: Frosty, Fudgy Malt Perfection, oraz Marmurowe ciasto słodowe z lukrem słodowym z masłem orzechowym.
Instrukcje
Piekarnik do 150C / 130C wentylator / Gaz
Wyłożyć podstawę i końce dwóch natłuszczonych puszek o gramaturze 450g/1lb z paskami pergaminu do pieczenia.
Gorącą herbatę wlać do miski ze słodem, cukrem i suszonymi owocami. Dobrze wymieszać, następnie dodać jajka.
Wlej mąkę, a następnie szybko wymieszaj proszek do pieczenia i wodorowęglan sody i wlej do przygotowanych puszek.
Piec przez 50 minut, aż będzie jędrny i dobrze wyrośnięty. Jeszcze ciepłe, umyć trochę więcej słodu do glazury i pozostawić do ostygnięcia.
Wyjąć z puszek. Jeśli możesz znieść, aby nie jeść od razu, robi się bardziej lepki po owinięciu i przechowywaniu przez 2-5 dni.
Podawać pokrojone w plasterki i na maśle, jeśli chcesz.