Lepkie Bułeczki Żurawinowe
Lepkie bułeczki żurawinowe mogą być tylko chlebem, którego szukasz. Na 23 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 185 kalorii. Ten przepis służy 18. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz aktywne drożdże, sól, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Lepkie Bułeczki Żurawinowe, Orzechowe Żurawinowe Lepkie Bułeczki, oraz Lepkie Bułeczki Żurawinowo-Pistacjowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce, połączyć 2 szklanki mąki i drożdży. W rondlu podgrzej cukier, masło, sól i mleko do 120°-130°.
Dodaj do suchych składników; pokonać na niskiej prędkości przez 30 sekund.
Dodać jajka; ubić na wysokości przez 3 minuty. Ubić w pozostałej mące. Obrócić na posypaną mąką powierzchnię; zagniatać, aż będzie gładka i elastyczna, około 6-8 minut.
Umieść w nasmarowanej misce, obracając raz do góry tłuszczu. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi się, około 1 godziny.
W rondlu, połączyć pierwsze cztery składniki topping; gotować i mieszać na małym ogniu, aż brązowy cukier rozpuszcza się i masło topi. Wymieszać z orzechami włoskimi.
Rozłóż na dwa nasmarowane 9-calowe. kwadratowe patelnie do pieczenia; odstawić.
Ciasto dziurkujemy, dzielimy na pół.
Zwiń każdą porcję w 18-in. x 6-po. prostokąt; pędzel z masłem.
Połączyć składniki nadzienia; posypać ciasto w ciągu 1/2 cala. krawędzi.
Roll up jelly-roll stylu, począwszy od długiego boku; szczypta szew do uszczelnienia.
Pokrój każdą rolkę na dziewięć plasterków; umieść wyciętą stronę w dół nad polewą i lekko spłaszcz. Przykryć i odstawić do podwojenia, około 1 godziny.
W rondlu, połączyć pierwsze cztery składniki topping; gotować i mieszać na małym ogniu, aż brązowy cukier rozpuszcza się i masło topi. Wymieszać z orzechami włoskimi.
Rozłóż na dwa nasmarowane 9-calowe. kwadratowe patelnie do pieczenia; odstawić.
Ciasto dziurkujemy, dzielimy na pół.
Zwiń każdą porcję w 18-in. x 6-po. prostokąt; pędzel z masłem.
Połączyć składniki nadzienia; posypać ciasto w ciągu 1/2-in. krawędzi.
Roll up jelly-roll stylu, począwszy od długiego boku; szczypta szew do uszczelnienia.
Pokrój każdą rolkę na dziewięć plasterków; umieść wyciętą stronę w dół nad polewą i lekko spłaszcz. Przykryć i odstawić do podwojenia, około 1 godziny.
Piec w temperaturze 375° przez 10 minut. Zmniejszyć ogień do 350°; piec 15 minut dłużej lub aż złoty kolor. Natychmiast odwróć na talerze do serwowania.