Lepki ryż z chińską kiełbasą i suszonymi przegrzebkami

Przepis lepki ryż z chińską kiełbasą i suszonymi przegrzebkami może zaspokoić Chińskie pragnienie w około 7 godzin. Na 2,25 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 412 kalorii. Ten przepis służy 8. Mieszanka cukru, średnio wytrawnego sherry, azjatyckiego oleju sezamowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać krótki ryż zbożowy, można śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy jako deser. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Lepki ryż z chińską kiełbasą, Całe przepiórki z lepkim ryżem z chińską kiełbasą, oraz Lepkie kulki ryżowe z kiełbasą i suszonymi krewetkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przykryć ryż zimną wodą o 1 cal w misce i moczyć co najmniej 4 i do 12 godzin.
Po namoczeniu ryżu przez co najmniej 3 godziny, napełnić wok wystarczającą ilością wody, aby dolna krawędź parowca (nie stojak) odpoczywała w wodzie, a następnie doprowadzić do wrzenia.
Umieść przegrzebki i wino ryżowe w małej żaroodpornej misce. Umieść miskę z przegrzebkami w dolnej warstwie parowca i pary, przykrytej, do miękkości, około 2 godzin. (Uzupełnij wodę w razie potrzeby, aby utrzymać dolną krawędź parowca w wodzie, aby zapobiec przypaleniu.)
Gdy przegrzebki gotowane na parze przez prawie 1 godzinę, dolna i boczna linia górnej warstwy parowca z kilkoma warstwami gazy, a następnie ustawić poziom na parowiec w woku.
Ryż odcedzić na sicie i dobrze spłukać pod zimną bieżącą wodą, a następnie rozprowadzić ryż w równej warstwie nad gazą w parowniku (gaza nie powinna wisieć nad krawędzią parowca) i parą, przykrytą, posypując ryż kilkoma kroplami wody od czasu do czasu, 1 godzinę. (Uzupełnij wodę w razie potrzeby, aby utrzymać dolną krawędź parowca w wodzie, aby zapobiec przypaleniu.)
Tymczasem grzyby moczyć w 2 filiżankach wrzącej gorącej wody w misce (woda powinna pokrywać grzyby), odwracając grzyby od czasu do czasu, aż zmiękną, około 30 minut.
Wyciąć i wyrzucić łodygi z grzybów, następnie wycisnąć nadmiar płynu z kapsli do miski i cienko pokroić kapsle. Rezerwa 1/2 szklanki płynu do namaczania grzybów i wyrzucić resztę.
Usuń górną warstwę parowca z woka i przenieś ryż z gazy na talerz. Gdy ryż ostygnie, lekko zwilż ręce i rozbij duże grudki.
Używając szczypiec, Usuń miskę zawierającą przegrzebki z dolnego poziomu parowca. Rezerwa wody w woku.
Rezerwa przegrzebek-moczenie cieczy i rozdrobnić przegrzebki do "nici" z widelcem lub palcami, odrzucając twarde mięśnie na boku (mięsień pozostanie solidny, ale mięso przegrzebek będzie rozdrabniać łatwo).
Doprowadzić wodę w woku do wrzenia, a następnie ułożyć kiełbaski na żaroodpornym talerzu i parować w parowarze, przykrytym, 5 minut. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, połówki kiełbasy wzdłuż, a następnie pokroić po przekątnej na 1/4-cala-grube plastry.
Pokroić szalotki w 1/4-cala grubości plastry, utrzymując jasnozielone i białe części oddzielone od ciemnozielonych części.
Wymieszaj sos ostrygowy, sos sojowy, cukier i sól w misce, aż cukier się rozpuści.
Wylać wodę z woka i osuszyć.
Podgrzewaj wok na dużym ogniu, aż kropla wody odparuje w ciągu 1 do 2 sekund od kontaktu.
Wlać olej z orzeszków ziemnych po stronie woka, a następnie zawirować olej, przechylając wok, aby pokryć boki.
Dodać grzyby i jasnozielone i białe części szalotki i smażyć 1 minutę.
Dodać kiełbasę i przegrzebki i Stir-smażyć 1 minutę.
Dodać ryż i smażyć, rozbijając wszelkie grudki, 1 minutę.
Dodaj przegrzebek-i grzyby moczenie płynów wraz z mieszaniną sos ostrygowy i stir-smażyć, aż ryż jest dobrze powlekane i gorące, o 2 protokół.
Dodać olej sezamowy, następnie dodać pieprz i pozostałe zieleniny scallion i Stir-smażyć, aż dobrze połączone.