Lepki ryż z chińską kiełbasą
Lepki ryż z chińską kiełbasą może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.31 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 378 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jeśli masz sos sojowy, rosół z kurczaka, kiełbaski i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Całe przepiórki z lepkim ryżem z chińską kiełbasą, Lepki ryż z chińską kiełbasą i suszonymi przegrzebkami, oraz Chińskie Lepkie Pierogi Ryżowe (Zongzi).
Instrukcje
Przykryć ryż zimną wodą o 1 cal w dużej misce i moczyć co najmniej 2 godziny.
Odcedzić na sicie i dobrze spłukać pod zimną bieżącą wodą.
Grzyby moczyć w ciepłej wodzie 30 minut, następnie odcedzić, wyciskając nadmiar płynu z powrotem do miski i wyrzucić płyn. Grzyby opłukać, aby usunąć wszelkie ziarna, a następnie wyrzucić łodygi i grubo posiekać czapki. 3 ćwierć kiełbasy wzdłuż i pokroić na kawałki 1/2 cala.
Podgrzać wok na dużym ogniu, aż do samego palenia.
Dodać olej z orzeszków ziemnych i ciepła, wirowanie w wok, aż tylko palenie.
Dodaj imbir i szalotka i stir-fry 30 sekund.
Dodać kiełbasę i podsmażyć 1 minutę, następnie dodać grzyby i podsmażyć 1 minutę.
Dodać kasztany i smażyć 1 minutę. Wymieszaj wino ryżowe, sos sojowy, sos ostrygowy, olej sezamowy, sól i biały pieprz i usuń z ognia.
Dodać odsączony ryż i wymieszać.
Przenieść mieszaninę do 4-do 6-kwartowego ciężkiego garnka i dodać bulion (bulion nie pokryje całkowicie ryżu). Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, wymieszać raz, a następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu. Przykryć i gotować 25 minut więcej, a następnie zdjąć z ognia. Wymieszać z dołu, aby rozprowadzić składniki i odstawić, przykryte, 10 minut przed podaniem.
* Dostępne na rynkach azjatyckich i produktach Kam Man Food (212-571-0330).