Lepki Budyń Toffi
Lepki budyń toffi to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.66 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 830 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz bitą śmietanę, fasolkę wanilii, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Absolutnie Grzeszne! Lepki Budyń Toffi Z Sosem Pekan Toffi, Lepki budyń toffi z sosem Port toffi, oraz Lepki budyń toffi.
Instrukcje
Masło 8-na-12-calowe szklane naczynie do pieczenia. W średniej żaroodpornej misce przykryj daktyle i laski cynamonu wrzącą wodą i odstaw na 30 minut.
Daktyle spuścić w durszlaku i otrząsnąć nadmiar wody; wyrzucić cynamon.
W dużej misce, za pomocą miksera elektrycznego, ubij zmiękczone masło z brązowym cukrem i nasionami wanilii, aż mieszanina będzie puszysta. Beat w jaja, po jednym na raz, skrobanie w dół strony miski po każdym dodaniu. W średniej misce wymieszać mąkę z sodą oczyszczoną.
Dodaj suche składniki do mieszanki brązowego cukru i ubijaj z małą prędkością, aż do wymieszania, a następnie wymieszaj posiekane daktyle. Zeskrobać ciasto do przygotowanego naczynia do pieczenia i piec przez 45 minut, lub aż ciasto daty jest sprężysty i wykałaczka włożona do środka wychodzi czysty.
W średnim rondlu zagotować śmietanę z brązowym cukrem.
Dodać masło i wymieszać na umiarkowanym ogniu, aż się stopi; zachować ciepło.
Za pomocą widelca, szturchnij dziury na całej górze ciepłego ciasta daktylowego.
Skropić 2 szklanki gorącego sosu toffi nad tortem. Powrót ciasto do piekarnika i piec przez 5 minut dłużej, aż sos toffi jest bulgotanie wokół krawędzi, ale nie w pełni wchłania.
Niech ciasto ostygnie, aż większość sosu została wchłonięta, o 1 godzinę, szturchając dodatkowe otwory od czasu do czasu, aby pomóc wchłonąć więcej sosu.
Ciasto pokroić w kwadraty i podawać z bitą śmietaną i pozostałym sosem toffi na boku.