Lepki Budyń Toffi

Lepki Budyń Toffi
Lepki budyń toffi może być tylko deserem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 57 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 346 kalorii, 5G białka, oraz 13g tłuszczu. Mieszanka brązowego cukru, ekstrakt z wanilii, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Absolutnie Grzeszne! Lepki Budyń Toffi Z Sosem Pekan Toffi, Lepki budyń toffi z sosem Port toffi, oraz Lepki budyń toffi.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojak na środku. 8 (6-uncji) ramekinów posmarować masłem i mąką; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Połącz daty, wodę i sodę oczyszczoną w małym rondlu na dużym ogniu. Doprowadzić do wrzenia, następnie zdjąć z ognia i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 łyżeczki Suszonych Płatków Pietruszki, Podzielonych1-1/4 łyżeczki Suszonych Płatków Pietruszki, Podzielonych
DaktyleDaktyle
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
3
Sól i mąkę umieścić w średniej misce, ubijać do połączenia i odstawić. Przynieś średni garnek wody na wolnym ogniu na dużym ogniu do kąpieli wodnej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
4
Połącz masło i brązowy cukier w misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie wiosła i ubijaj na średniej prędkości, aż będzie lekki i przewiewny, o 5 minutach, zatrzymując się od czasu do czasu, aby zeskrobać boki miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, PosiekanaPółsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Dodajemy ekstrakt waniliowy, następnie ubijamy jajka po kolei, aż się włączymy.
Składniki, których będziesz potrzebować
(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
6
Wyjmij miskę z miksera i wymieszaj mieszankę daktylową, aż do dobrego połączenia, a następnie mieszaj mieszankę mąki, aż do momentu włączenia (nie mieszaj).Podzielić ciasto równomiernie wśród przygotowanych ramekins i ustawić je w patelni do pieczenia lub naczynia do pieczenia (będzie prawdopodobnie trzeba użyć zarówno 13-by-9-calowe danie i 8-by-8-calowe danie, aby dopasować je wszystkie).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
DaktyleDaktyle
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Wlać gotującą się wodę na dno naczyń do pieczenia, aż dotrze do połowy boków ramekinów. Bardzo ostrożnie umieść naczynia do pieczenia na środkowym stojaku piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
8
Piec, aż środek każdego ciasta jest po prostu ustawiony i tester ciasta włożony do środka każdego wychodzi czysty, około 50 do 60 minut. W międzyczasie przygotuj sos toffi.Do sosu toffi: masło rozpuścić w średnim rondlu na średnim ogniu. Gdy się spieni, dodać brązowy cukier i ekstrakt z wanilii lub nasion, wymieszać raz, i ciepła, aż bulgotanie i kolor syropu klonowego, o 5 protokół.Ostrożnie dodać śmietanę w wolnym strumieniu podczas mieszania i gotować, aż sos bąbelki się i zwiększa objętość, o 2 protokół; zdjąć z ognia. Po zakończeniu ciasta wyjmij ramekiny z piekarnika i umieść na regale chłodzącym, aby osiągnąć temperaturę pokojową. Gdy ciasta są chłodne, uruchomić nóż na obwodzie każdego i odwrócić, aby usunąć z ramekins, a następnie umieścić pionowo na talerzu serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, PosiekanaPółsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
ToffiToffi
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
9
Ciasta podawać w temperaturze pokojowej lub lekko rozgrzane, przykryte ciepłym sosem toffi.
Składniki, których będziesz potrzebować
ToffiToffi
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn