Lepki Budyń Toffi
Lepki budyń toffi może być tylko deserem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 57 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 346 kalorii, 5G białka, oraz 13g tłuszczu. Mieszanka brązowego cukru, ekstrakt z wanilii, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Absolutnie Grzeszne! Lepki Budyń Toffi Z Sosem Pekan Toffi, Lepki budyń toffi z sosem Port toffi, oraz Lepki budyń toffi.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojak na środku. 8 (6-uncji) ramekinów posmarować masłem i mąką; odstawić.
Połącz daty, wodę i sodę oczyszczoną w małym rondlu na dużym ogniu. Doprowadzić do wrzenia, następnie zdjąć z ognia i odstawić.
Sól i mąkę umieścić w średniej misce, ubijać do połączenia i odstawić. Przynieś średni garnek wody na wolnym ogniu na dużym ogniu do kąpieli wodnej.
Połącz masło i brązowy cukier w misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie wiosła i ubijaj na średniej prędkości, aż będzie lekki i przewiewny, o 5 minutach, zatrzymując się od czasu do czasu, aby zeskrobać boki miski.
Dodajemy ekstrakt waniliowy, następnie ubijamy jajka po kolei, aż się włączymy.
Wyjmij miskę z miksera i wymieszaj mieszankę daktylową, aż do dobrego połączenia, a następnie mieszaj mieszankę mąki, aż do momentu włączenia (nie mieszaj).Podzielić ciasto równomiernie wśród przygotowanych ramekins i ustawić je w patelni do pieczenia lub naczynia do pieczenia (będzie prawdopodobnie trzeba użyć zarówno 13-by-9-calowe danie i 8-by-8-calowe danie, aby dopasować je wszystkie).
Wlać gotującą się wodę na dno naczyń do pieczenia, aż dotrze do połowy boków ramekinów. Bardzo ostrożnie umieść naczynia do pieczenia na środkowym stojaku piekarnika.
Piec, aż środek każdego ciasta jest po prostu ustawiony i tester ciasta włożony do środka każdego wychodzi czysty, około 50 do 60 minut. W międzyczasie przygotuj sos toffi.Do sosu toffi: masło rozpuścić w średnim rondlu na średnim ogniu. Gdy się spieni, dodać brązowy cukier i ekstrakt z wanilii lub nasion, wymieszać raz, i ciepła, aż bulgotanie i kolor syropu klonowego, o 5 protokół.Ostrożnie dodać śmietanę w wolnym strumieniu podczas mieszania i gotować, aż sos bąbelki się i zwiększa objętość, o 2 protokół; zdjąć z ognia. Po zakończeniu ciasta wyjmij ramekiny z piekarnika i umieść na regale chłodzącym, aby osiągnąć temperaturę pokojową. Gdy ciasta są chłodne, uruchomić nóż na obwodzie każdego i odwrócić, aby usunąć z ramekins, a następnie umieścić pionowo na talerzu serwowania.
Ciasta podawać w temperaturze pokojowej lub lekko rozgrzane, przykryte ciepłym sosem toffi.