Lemoniada Waniliowo-Rozmarynowa
Lemoniada waniliowo-rozmarynowa to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przepis z 40 porcjami. Na 26 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten napój ma 33 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sok z cytryny, fasolę wanilii, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 10 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular score of 9%. Podobne przepisy to Lemoniada Z Rozmarynem, Ciasto Lemoniadowe Z Rozmarynem, oraz Lemoniada Brzoskwiniowa Rozmarynowa.
Instrukcje
Połącz cukier, fasolę wanilii, 3 małe świeże gałązki rozmarynu i wodę w średnim rondlu. Doprowadzić do lekkiego wrzenia na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu. Dusić 5 minut.
Wyjąć z ognia i ostudzić 30 minut.
Wlej przez cienki sitko z drutu do dużego dzbana, odrzucając ciała stałe. Wymieszaj ze świeżym sokiem z cytryny. Przykryć i schłodzić od 3 do 48 godzin. Wymieszać tuż przed podaniem na lodzie.
Dekorować, w razie potrzeby.
* 3 (5-oz.) pojemniki mrożone sok z cytryny, rozmrożone, mogą być zastąpione.