Lemon Lime Soda Funt Ciasto
Lemon Lime Soda Funt ciasto może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 815 kalorii, 9g białka, oraz 38 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 71 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, cukier, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Cytrynowo-Limonkowe, Ciasto Cytrynowo-Limonkowe, oraz Ciasto Cytrynowo-Limonkowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Nasmaruj 10-calową patelnię i odkurz mąką.
W mikserze stojącym wyposażonym w przystawkę do łopatek masło utrzeć na puszystą masę. Powoli dodaj 2 szklanki cukru i wymieszaj, aż się włączy. Podnieś prędkość do wysokiej i wymieszać, aż będzie lekki i puszysty.
Dodać żółtka, 1 na raz, aż włączone.
Zmniejsz prędkość mikserów do niskiej. Na przemian dodawać mąkę i sodę, aż powstanie gładkie ciasto.
Przenieść ciasto do dużej miski.
Oczyścić miskę miksera i umieścić białka w środku. Za pomocą nasadki trzepaczki ubijamy białka do spienienia.
Dodaj sok z cytryny i ubijaj, aż uformują się miękkie szczyty.
Dodaj pozostały cukier i ubijaj, aż uformują się sztywne szczyty.
Pracując w 3 partiach, za pomocą gumowej szpatułki, złóż białka do ciasta.
Wlać ciasto na patelnię i piec, aż złoty kolor i wykałaczka włożona w centrum wychodzi czysty, o 50 minut do 1 godziny. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia około 2 godzin, a następnie rozpakować i podawać.