Lemon Herbed Salmon
Lemon Herbed łosoś może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 443 kalorie. Na 4,35 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz ząbki czosnku, skórkę cytryny, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, można podążać za tym daniem głównym z Ciasto z syropem cytrynowym z jagodami i kremem cytrynowo-twarogowym jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Steki Z Łososia Herbed, Grillowany Łosoś Herbed, oraz Herbed Musztarda Łosoś.
Instrukcje
W płytkiej misce połączyć bułkę tartą, czosnek, pietruszkę, parmezan, tymianek, skórkę cytryny i sól; dobrze wymieszać.
Dodać 4 łyżki masła i wrzucić lekko do herbu; odstawić.
Umieść stronę skóry w dół w wysmarowanym naczyniu do pieczenia.
Posmarować pozostałym masłem; przykryć mieszanką okruchów.
Piec w temperaturze 350° przez 20-25 minut lub do momentu, gdy łosoś będzie łatwo płatkowany widelcem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Trentadue La Storia Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.