Lemon Flatbread
Lemon Flatbread to wegańskie przepis z 20 porcjami. Jedna porcja zawiera 134 kalorie, 3G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 16 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz oliwę z oliwek, sól, cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Najlepiej sprawdza się jako chleb i odbywa się w mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski spoonacular wynik 30%. Podobne przepisy to Broccolini + Flatbread Cytrynowy, Kebaby rozmarynowo-cytrynowe z Flatbread, oraz Por, Ricotta I Lemon Flatbread.
Instrukcje
W misce miksera stojącego rozpuścić drożdże w 1 3/4 szklanki ciepłej wody (90 do 105).
Odstawić do piany, około 5 minut.
Przykleić hak do ciasta i, mikserem na dole, dodać oliwę z oliwek, mąkę i 4 łyżeczki. sól.
Wymieszać, aż ciasto będzie gładkie, około 2 protokół. (Nadal będzie dość lepki i nie odciągnie się od wnętrza miski.) Za pomocą szpatułki lub naoliwionych rąk, umieścić ciasto w dużej, naoliwionej misce, przykryć czystym ręcznikiem lub folią i odstawić do podwojenia luzem, 1 1/2 do 2 godzin.
Tymczasem cytryny pokroić jak najcieńsze. Wyrzucić wszelkie nasiona. Umieść cytryny i 1 łyżkę. sól w misce.
Odstawić w temperaturze pokojowej co najmniej 1 godzinę i do 1 dnia.
Lekko olej dwa 10 na 15 cali. blachy do pieczenia. Rozwałkuj ciasto, podziel na pół i połóż każdą połowę na blasze do pieczenia. Spłaszczyć ciasto jak najwięcej, wypychając delikatnie od środka. (Ciasto będzie ciągnąć z powrotem w kierunku środka; nie martw się, jeśli nie pozostanie na miejscu.)
Niech reszta 10 minut, a następnie spłaszczyć ponownie, popychając krawędzie i rogi w dół, aby pomóc im pozostać umieścić (jeśli ściąga się trochę, to jest w porządku, ale chcesz, aby ciasto jak cienkie i płaskie, jak to możliwe).
Wycisnąć plasterki cytryny z soków i położyć je równomiernie na cieście, naciskając je do ciasta jak najwięcej.
Posypać ciasto pozostałymi 2 łyżeczkami. sól.
Piec do brązowego i chrupiące, o 25 protokół. Podczas gdy chleb jest jeszcze ciepły, pokrój każdy arkusz na 15 kawałków. Fajne na stelażach z drutu.