Lemon Curd

Lemon Curd
Lemon Curd może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje 61 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis ma 271 kalorii, 3G białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, masło, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Deser cytrynowy z twarogiem cytrynowym i kandyzowaną skórką cytrynową, Lemon Angel Food Cake Filled with Lemon Curd and Fresh Raspberry, oraz Meyer ciasto z cytryną i oliwą z oliwek z twarogiem cytrynowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać sok z cytryny, skórkę z cytryny, cukier i jajka w 2-ćwiartkowym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
CukierCukier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Masło pokroić na kawałki i dodać do mieszanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
3
Gotować mieszaninę, stale mieszając, na umiarkowanie małym ogniu, aż twaróg będzie wystarczająco gęsty, aby utrzymać ślady trzepaczki i pierwszy pęcherzyk pojawi się na powierzchni, około 6 minut. (Możesz zrobić twaróg tydzień wcześniej i schłodzić go, pokrywając jego powierzchnię folią.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
TrzepaczkaTrzepaczka
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia1
Magazyn