Lemon Curd

Lemon Curd
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc wypróbuj Lemon Curd. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.09 za porcję. Jedna porcja zawiera 313 kalorii, 3G białka, oraz 22g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka, cukier granulowany, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Deser cytrynowy z twarogiem cytrynowym i kandyzowaną skórką cytrynową, Lemon Angel Food Cake Filled with Lemon Curd and Fresh Raspberry, oraz Meyer ciasto z cytryną i oliwą z oliwek z twarogiem cytrynowym.

Instrukcje

1
Napełnij średni rondel z 1 do 2 cali wody i doprowadzić go na wolnym ogniu na dużym ogniu; zmniejszyć ogień do niskiej i utrzymać wodę na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Umieść wszystkie składniki z wyjątkiem masła w dużej żaroodpornej misce i ubijaj, aby połączyć. Ustaw miskę nad, ale nie dotykając, gotującej się wody i ubijaj stale, aż żółtka zgęstnieją, a mieszanina tworzy wstążki po podniesieniu trzepaczki z miski, około 7 do 10 minut. (Upewnij się, że woda nie gotuje się, okresowo wyjmując miskę z rondla za pomocą uchwytu do garnka lub suchego ręcznika. Jeśli woda się zagotuje, zmniejsz ciepło, aby jajka nie zsiadły.)
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
WodaWoda
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uchwyt Do GarnkaUchwyt Do Garnka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Wyjmij miskę z gotującej się wody; ubijaj masło po kawałku na raz, czekając, aż każdy kawałek zostanie całkowicie stopiony i włączony przed dodaniem kolejnego. Ustaw sitko o drobnych oczkach na średniej misce. Odcedzić twaróg, naciskając na cząstki stałe i zeskrobując dodatkowy twaróg, który przylega do spodu Sitka, do miski; wyrzucić resztki stałe pozostawione w sitku. Naciśnij arkusz folii bezpośrednio na powierzchnię twarogu, aby zapobiec tworzeniu się skóry. Przechowywać w lodówce, aż zestaw i schłodzone, co najmniej 3 godziny. (Twaróg można wytwarzać i przechowywać w lodówce do 5 dni wcześniej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
WodaWoda
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Folia FoliowaFolia Foliowa
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia1
Magazyn