Lemon Cup Custard
Lemon Cup Custard to bezglutenowe i wegetariańskie deser. Ten przepis służy 4 i kosztuje 54 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 253 kalorie, 10g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką mleko, skórkę z cytryny, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto cytrynowe mamy, Cytrynowe chmury z kremem, oraz Krem Z Ciasta Cytrynowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu wymieszać mleko i skórkę; doprowadzić do wrzenia.
Zdjąć z ognia, przykryć i odstawić na 30 minut. Podgrzej powoli.
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 32
Patelnia do pieczenia linii z 2 warstwami ręczników papierowych.
Umieść 4 (6-uncji) budyń lub filiżanki kawy na patelni.
Ubij razem jajka i cukier, aż dobrze się wymieszają.
1/4 szklanki gorącego mleka ubić powoli do masy jajecznej. Dalej trzepać i przecedzić w pozostałym mleku; odtłuścić pianę z powierzchni. W razie potrzeby wymieszać ekstrakt z cytryny.
Wlać krem do filiżanek. Umieść patelnię na stojaku piekarnika i napełnij patelnię gorącą wodą w połowie strony kubków.
Piec w 325 przez 40 do 45 minut lub aż zestaw.
Przenieść kubki do stojaka drucianego i ostudzić do temperatury pokojowej. Przykryć i schłodzić 2 godziny lub do 2 dni.