Lemon Cajun Słodkie Ciasto Placki
Przepis cytryna Cajun słodkie ciasto ciasta może zaspokoić swoje pragnienie kreolski w około 45 minut. Na 29 centów za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 297 kalorii. 4 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz skórkę z cytryny, skrobię kukurydzianą, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Placki na słodko Catahoula, Cajun Mini Placki Mięsne, oraz Ciastka Ciasto Nadziewane Whoopie Placki.
Instrukcje
Do miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia i sól. W misce stojącego miksera elektrycznego ubić masło, skracanie i cukier, aż będzie lekkie i puszyste. Beat w jajkach, 1 na raz, bicie dobrze po każdym dodatku, I beat w mleku i wanilii (ciasto pojawi się zsiadłe). Z mikserem na niskiej prędkości ubić w mieszaninie mąki, trochę na raz, aż utworzy ciasto. Podziel ciasto na pół i uformuj każdy kawałek na dysk. Schłodzić ciasto, zawinięte w folię, aż będzie twarde, około 3 godzin.
Wytnij dwadzieścia cztery 6-calowe kwadraty papieru woskowego.
Rozwałkuj 1 kawałek ciasta między 2 arkuszami folii na 12-calową okrągłą (około 1/8 cala grubości).
Wytnij 6 rund za pomocą 5-calowego okrągłego noża, umieszczając każdą rundę między 2 kwadratami papieru woskowego i układaj na blasze do pieczenia. Jeśli ciasto stanie się miękkie do pracy, przenieść go do blachy do pieczenia i schłodzić do jędrności.
Rozwałkować i wyciąć pozostały kawałek ciasta w ten sam sposób, umieszczając rundy między pozostałymi kwadratami papieru woskowego, i układać na blasze do pieczenia. Schłodzić rund do twardości i owinąć każdy stos ostrożnie folią, aby zapobiec wyschnięciu. Ciasto można zrobić 1 dzień wcześniej i schłodzić.
W ciężkim rondlu wymieszać cukier, skrobię kukurydzianą i sól i stopniowo ubijać w wodzie i mleku, aż do rozpuszczenia skrobi kukurydzianej. W misce ubić żółtka. Gotować mieszaninę mleka na umiarkowanym ogniu, ubijając, aż dojdzie do wrzenia. Stopniowo ubijać około 1/2 szklanki gorącego mleka w żółtka i ubijać żółtko w pozostałą gorącą mieszaninę mleka. Doprowadzić krem do powolnego wrzenia, ubijając, 1 minutę.
Zdjąć patelnię z ognia i ubić na maśle, soku z cytryny i skórki, aż masło się rozpuści. Pokrycie powierzchni wypełnienia folią. Nadzienie może być wykonane 1 dzień wcześniej i schłodzone. Nie mieszaj nadzienia, bo się zepsuje.
Rozgrzej piekarnik do 191°. i lekko masło 2 blachy do pieczenia.
Wyrzuć górny kwadrat papieru woskowego z 1 okrągłego ciasta i łyżkę 1 łyżki nadzienia na środek okrągłego. Używając papieru woskowego, zagnij ciasto, tworząc pół okręgu, zamykając nadzienie i lekko dociskając krawędzie.
Przenieś ciasto na blachę do pieczenia, odrzucając Papier i zaciskając krawędź widelcem. Raz placek z widelcem. Zrób jeszcze 11 ciast z pozostałymi rund ciasta i nadzieniem.
Piec placki w 2 partiach w środku piekarnika 15 minut, lub do złotego koloru wokół krawędzi (ciasto lekko pęknie), i przenieść do stojaków do ostygnięcia. Placki można przygotować 4 godziny wcześniej i schłodzić, przykryć.
Podawać placki schłodzone lub w temperaturze pokojowej (nie pozostawiać placków dłużej niż 30 minut w temperaturze pokojowej).