Lemon-Blueberry-Ricotta-naleśniki z maślanką z jagodami-Cassis i syropem klonowym z jagodami
Naleśniki cytrynowo-jagodowo-Ricotta-Maślankowe z jagodowo-Cassis i syropem klonowym z jagód mogą być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na śniadanie. Oglądasz swoją figurę? Ten wegetariański przepis lacto ovo ma 224 kalorii, 4G białka, oraz 10g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 20. Za $1.11 za porcję, ten przepis okładki 6% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, cynamon, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 15 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 21%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Naleśniki jagodowe z syropem klonowym jagodowym, Naleśniki z ricottą z jagodami i cytryną z syropem waniliowym z jeżynami, oraz Naleśniki Z Twarogiem Cytrynowym Z Syropem Klonowym Jagodowym.
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Do syropu: w średnim rondlu dodaj jagody, syrop klonowy, cukier, laskę cynamonu i skórkę z cytryny. Doprowadź do wrzenia na małym ogniu i gotuj przez około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Cynamonu
Borówki Amerykańskie
Syrop Klonowy
Skórka Cytrynowa
Cukier
Syrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Zdejmij z ognia i schłódź przez noc. Odcedzić; podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
1
Połącz jagody, cukier, masło, laskę cynamonu i wanilię w małym rondelku i zagotuj na dużym ogniu. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, aby rozpuścić cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Cynamonu
Wanilia
Borówki Amerykańskie
Masło
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Zdejmij z ognia i dodaj cassis. Wyrzuć fasolę waniliową i laskę cynamonu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Cynamonu
Wanilia
Creme De Cassis
3
Podawać w temperaturze pokojowej, składając posiekaną miętę tuż przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięta
1
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól i odstaw na bok. W osobnej misce wymieszaj żółtka, olej, maślankę, skórkę z cytryny i ekstrakt waniliowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z Wanilii
Soda Oczyszczona
Maślanka
Skórka Cytrynowa
żółtko Jaja
Mąka Uniwersalna
Cukier
Sól
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Zrób dołek na środku suchych składników i wlej płynną mieszankę.
3
Mieszaj razem, aż mąka zostanie właśnie dodana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
4
W małej misce za pomocą ręcznego miksera elektrycznego ubij białka i śmietanę z kamienia nazębnego, aż utworzą się miękkie szczyty. Złóż białka do ciasta, aż się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Tatarski
Białka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Cukierki Peachie-o
5
Odstaw na 15 minut, a następnie delikatnie złóż jagody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Borówki Amerykańskie
6
W małej misce wymieszaj ricottę i mleko. Rezerwa do dekoracji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Ricotta
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
7
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
8
Podgrzej patelnię nieprzywierającą lub żeliwną patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Dodaj kawałek masła i podgrzewaj, aż masło zacznie skwierczeć. Nabierz niewielką 1/4 szklanki ciasta na patelnię lub na patelnię i gotuj, aż na górnej powierzchni pojawią się bąbelki, a spód będzie złotobrązowy, około 1 do 1 1/2 minuty. Odwróć i gotuj, aż spód będzie lekko złotobrązowy, około 45 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Wyjmij na blachę do pieczenia i utrzymuj ciepło w niskim piekarniku. Powtórz z pozostałym ciastem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik
11
Podawać z syropem i kompotem i udekorować porcją ricotty.