Lekkie i puszyste naleśniki
Lekkie i puszyste naleśniki to Wegetariańskie poranny posiłek. Na 16 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 124 kalorie, 3G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. 183 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz masło, maślankę, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Lekkie i puszyste placki z kaszy gryczanej, Lekkie i puszyste naleśniki bezowe, oraz Lekkie, Puszyste Maślane Naleśniki Z Orzechami Pekan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, sól i cukier połączyć w dużej misce.
Trzepaczka do połączenia. W osobnej misce ubijamy jajka do spienienia. Powoli skropić w maśle podczas ubijania.
Dodać maślankę i ubijać do uzyskania jednorodności.
Patelnia ciepła lub duża patelnia nieprzywierająca na średnim ogniu przez 5 minut.
Wlać mokre składniki na suche składniki i ubijać, aż się połączą (powinno być jeszcze dużo grudek).
Dodać niewielką ilość masła lub oleju do patelni i rozprowadzić ręcznikiem papierowym, aż nie pozostanie widoczne masło lub olej.
Ciasto naleśnikowe Chochla na patelnię w czterech porcjach 1/4 szklanki. Gotować bez przeszkód, aż brzegi naleśników zaczną się ustawiać i bąbelki zaczynają łamać górną powierzchnię, o 1 1/2 do 2 protokół. Ostrożnie obrócić naleśniki cienką, elastyczną łopatką i gotować z drugiej strony, aż złoty kolor i całkowicie ustawić, O 2 minuty dłużej.
Podawać naleśniki natychmiast Lub zachować ciepło nie stojak z drutu ustawić w obręczy blachy do pieczenia w ciepłym piekarniku, podczas gdy gotować trzy pozostałe partie.