Lekki Piec Z Makaronem
Light Noodle Bake to Wegetariańskie danie główne. Na $2.09 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 472 kalorie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś marchew, mąkę, pomidory śliwkowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jajko można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Lekka Zapiekanka Z Makaronem Z Tuńczykiem, Lekka Zapiekanka Z Makaronem Z Tuńczykiem, oraz Lekka Zapiekanka Z Makaronem Z Tuńczykiem.
Instrukcje
Umieść stojak w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 475 stopni F. napełnij miskę gorącą wodą; dodaj makaron i moczyć 10 minut.
Odcedzić i powiesić obok siebie na krawędzi miski tak makaron nie trzymać. Tymczasem mielić szalotkę w robocie kuchennym.
Rozgrzać patelnię na średnim ogniu.
Dodaj szalotka i 1 bulion szklanki; gotować 3 protokół.
Dodać mąkę i gałkę muszkatołową; trzepaczka do gładkiej, 1 minutę.
Ubijamy pozostałe 2 szklanki bulionu; gotujemy, ubijając, aż zgęstnieje, 7 minut.
Ubij w 1/4 szklanki ricotty i pietruszki; usuń z ognia. Sos będzie wyglądał teksturowany z sera. Seler i marchew zmielić w robocie kuchennym.
Dodaj pozostałe 3/4 szklanki ricotta, 1/2 szklanki mozzarella i jajko; pulse aż gładka.
Rozłóż 2 łyżki sosu szalotka w 9-by-13-calowym naczyniu do pieczenia. Top z 3 makaronem i połowę mieszanki mozzarella. Powtórz warstwy, kończąc makaronem. Top z pozostałym sosem szalotka, pomidory i pozostałe 1/2 szklanki mozzarella.
Piec do bąbelków, o 20 protokół.
Zdjęcia Christopher Testani