Lekki Linguine Carbonara
Przepis Light Linguine Carbonara można przygotować w około 25 minut . Ten przepis pozwala na przygotowanie 4 porcji po 400 kalorii , 19 g białka i 12 g tłuszczu każda. Za 77 centów za porcję przepis ten pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dobrze sprawdza się jako niedrogie danie główne. Ten przepis z Taste of Home wymaga groszku, jajka, odparowanego mleka i płatków papryki. Ten przepis polubiło 71 smakoszy i kucharzy. Kilka osób naprawdę polubiło to danie śródziemnomorskie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 68% , co jest dobrym wynikiem. Podobne przepisy to Linguine Alla Carbonara , Linguine with Clams - Linguine alle Vongole i Brussels Sprout Carbonara with Fettuccine .
Instrukcje
W holenderskim piekarniku ugotuj linguine zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodając groszek w ciągu ostatnich 2 minut gotowania. Tymczasem w małym rondlu ubij jajko, mleko, czerwoną paprykę, płatki papryki i pieprz; gotuj i mieszaj na średnio-niskim ogniu, aż mieszanka będzie wystarczająco gęsta, aby pokryć łyżkę, a termometr wskaże co najmniej 160°. Wymieszaj z 1/4 szklanki sera i boczku; zdejmij z ognia.
Odcedź linguine i włóż je z powrotem do naczynia żeliwnego.