Lekki i puszysty pieczony naleśnik jabłkowy

Lekki i puszysty pieczony naleśnik jabłkowy
Lekkie i puszyste pieczone jabłko naleśnik jest Wegetariańskie poranny posiłek. Jedna porcja zawiera 64 kalorie, 2G białka, oraz 2G tłuszczu. Na 22 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 25. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać proszek do pieczenia, sól, mąka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Naleśnik Z Pieczonym Jabłkiem, Naleśnik Z Pieczonym Jabłkiem, oraz Naleśnik Z Pieczonym Jabłkiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
W 10 1/2-calowy nonstick żaroodpornej patelni, roztopić masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać jabłka, 1 łyżkę cukru i sok z cytryny i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż jabłka będą złote, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
CukierCukier
4
Dodać 1/4 szklanki syropu klonowego i dusić na małym ogniu, aż zgęstnieje, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop KlonowySyrop Klonowy
5
Jabłka rozłóż w równomiernej warstwie i zdejmij patelnię z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
W średniej misce mąkę ubić z proszkiem do pieczenia i solą. W miarce ubić żółtka z mlekiem i pozostałymi 2 łyżkami cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
żółtko Jajażółtko Jaja
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Wymieszać płyn do suchych składników.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
8
W średniej misce, za pomocą ręcznego miksera elektrycznego, ubij białka ze średnią prędkością, aż utworzą się twarde szczyty, około 2 minut. Złóż ubite białka do ciasta i zeskrobać je na jabłkach; rozłóż ciasto do krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Piec naleśnik w górnej trzeciej części piekarnika przez około 20 minut, aż będzie złoty, nadmuchany i ustawiony.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Niech naleśnik ostygnie przez 5 minut. Poprowadź nóż wokół krawędzi, aby poluzować naleśnik, a następnie odwróć go na talerz do serwowania. Wymień jabłka, które mogły przykleić się do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
PatelniaPatelnia
11
Naleśnik pokroić w kliny i podawać od razu z rozgrzanym syropem klonowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop KlonowySyrop Klonowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje25
Ocena Zdrowia0
Magazyn