Lekka Włoska Zapiekanka
Lekka włoska zapiekanka może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.03 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 420 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz pasteryzowany produkt serowy, mielony okrągły, sos do makaronu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć kwaśną śmietanę, można podążać za tym daniem głównym z Szarlotka Z Kwaśną Śmietaną jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Lekki Włoski Opatrunek, Lekki Włoski Opatrunek, oraz Lekkie Włoskie Orzo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron jajeczny ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu; odcedzić. Wymieszać makaron jajeczny i posiekaną zieloną cebulę; odstawić.
Gotować mieloną wołowinę na dużej patelni na średnim ogniu, mieszając, aż się kruszy i nie jest już różowy; odcedzić i wrócić do patelni. Wymieszać z sosem makaronowym, pokrojonymi w kostkę pomidorami i włoską przyprawą.
Bochenek sera pokroić w 1/2 cala kostki; rezerwy i odstawić 1 szklankę. Wymieszać pozostałe kostki sera, śmietanę i ser śmietankowy.
Łyżka jedną trzecią mieszanki mielonej wołowiny do naczynia do pieczenia 13-x 9-calowy; top z połową mieszaniny makaronu i pół mieszaniny śmietany. Powtórz warstwy raz.
Łyżkę pozostałej 1/3 mieszanki mielonej wołowiny na mieszaninie śmietany i posypać równomiernie zarezerwowane 1 szklanka kostek sera.
Piec w 350 przez 30 minut lub do rozpuszczenia sera i bąbelków.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Antinori Badian a Passignano Chianti Classico Gran Selezione z 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
![Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione]()
Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione
Intensywna rubinowa czerwień w Kolorze, wino pokazuje aromaty zarówno owoców, jak i typowe odczucia dębu, które łączą się harmonijnie i oferują również nuty balsamiczne i grafitowe na nosie. Podniebienie jest bogate, z elastycznymi i zrównoważonymi taninami wraz z żywą świeżością typową dla Sangiovese. Wykończenie i posmak są godne uwagi i powtarzają nuty owoców jagodowych, które najpierw poczuły się na nosie.