Lee Bros. Country Captain

Lee Bros. Country Captain
Lee Bros Country Captain jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1343 kalorii, 77g białka, oraz 72 g tłuszczu każdy. Na 4,37 zł za porcję, ten przepis okładki 62% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 5 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka slivered migdały, pietruszka płaski liści, marchew, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Kapitan Kraju, Kapitan Kraju, oraz Country Captain Chicken dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Wlać bulion do małego rondla i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Umieść porzeczki w małej misce i zalej je bulionem do przykrycia. Odstawić. W innej małej misce, połączyć curry, garam masala, sól, i czarny pieprz i rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Garam MasalaGaram Masala
PorzeczkiPorzeczki
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Rozsypać boczek w 4 do 6 quart emaliowany żeliwny garnek lub holenderski piekarnik na średnim ogniu. Wymieszać kawałki wokół od czasu do czasu, aż boczek jest jędrny i tylko złoty kolor, o 5 protokół. Łyżką szczelinową przełożyć boczek do małej miski i zarezerwować.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Wylać wszystkie oprócz 2 łyżki tłuszczu z garnka, rezerwując nadmiar tłuszczu w małej misce. Brąz udka kurczaka w partiach na średnim ogniu, uważając, aby nie tłoczyć ich w garnku, dopóki nie będą złote, około 5 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Plus 2 łyżeczki Kwaśnej śmietany1/2 Szklanki Plus 2 łyżeczki Kwaśnej śmietany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
6
Dodaj zarezerwowany tłuszcz boczku, 1 łyżeczkę na raz, jeśli garnek stanie się zbyt suchy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
7
Usuń kurczaka i rezerwy w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Do garnka dodaj 2 łyżeczki tłuszczu z boczku (jeśli nie zostało, użyj 2 łyżeczek rzepaku lub oleju roślinnego).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
9
Dodaj chile i tosty chile w tłuszczu, o 30 sekund na stronę, aż bardzo pachnące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
10
Dodać marchew, papryka, cebula, i czosnek i gotować, aż lekko zmięknie, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszony Makaron RigatoniSuszony Makaron Rigatoni
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
11
Dodaj pomidory, mieszankę przypraw, imbir, i porzeczki i ich bulion. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i gotować na wolnym ogniu, aż pomidory gotowane do puree i sos zgęstniał wokół warzyw, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
PorzeczkiPorzeczki
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
12
Zagnieżdżcie uda kurczaka delikatnie w sosie warzywnym, tak aby Strona skóry była zwrócona ku górze i znajdowała się nad powierzchnią sosu. Garnek luźno przykryć folią i przełożyć na środkową półkę piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Plus 2 łyżeczki Kwaśnej śmietany1/2 Szklanki Plus 2 łyżeczki Kwaśnej śmietany
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
13
Piec, aż kapitan kraju przypomina roiling gulasz wokół udek kurczaka, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Plus 2 łyżeczki Kwaśnej śmietany1/2 Szklanki Plus 2 łyżeczki Kwaśnej śmietany
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
14
Wyjąć folię i piec, aż sos zgęstnieje dalej i skóra kurczaka jest po prostu zaczyna chrupiące, o 15 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
15
Wyjąć z piekarnika, usunąć nadmiar tłuszczu z powierzchni i doprawić do smaku solą i pieprzem. Odrzuć chile. Szczypcami przenieś 3 uda do każdego z 4 szerokich, głębokich misek wypełnionych 1 szklanką gorącego białego ryżu. Łyżka sosu na kurczaka i ryżu i udekorować zastrzeżone boczek, migdały, i pietruszka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
( 23)( 23)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone

Składniki

1(może być lub przeglądać)świeżo zmielony czarny pieprz, plus więcej do przyprawświeżo zmielony czarny pieprz, plus więcej do przypraw794Orzechy dowolne (posiekane)pokruszone pomidory, z sokiempokruszone pomidory, z sokiem5526 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiobraną i pokrojoną w plasterki marchewkę (grube ok. 1/4 cala), około 1,5 funta pęczka ważonego z wierzchuobraną i pokrojoną w plasterki marchewkę (grube ok. 1/4 cala), około 1,5 funta pęczka ważonego z wierzchu1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiDo podania smażone ostrygi lub pokrojony w kostkę gotowany kurczakDo podania smażone ostrygi lub pokrojony w kostkę gotowany kurczak12udka z kurczaka, skóra na, przycięte z nadmiaru skóry i tłuszczuudka z kurczaka, skóra na, przycięte z nadmiaru skóry i tłuszczu1Dużearomatyczne suszone chile, takie jak guajillo lub pasilla, split, nasiona usuniętearomatyczne suszone chile, takie jak guajillo lub pasilla, split, nasiona usunięte9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiryż biały gotowanyryż biały gotowany113Orzechy dowolne (posiekane)boczek lub tłusta szynka wiejska, posiekanaboczek lub tłusta szynka wiejska, posiekana1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Biała cebula, pokrojona w kostkęBiała cebula, pokrojona w kostkę1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisuszone porzeczki lub rodzynkisuszone porzeczki lub rodzynki1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki2(zima)starty świeży imbirstarty świeży imbir1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)garam masalagaram masala3goździkiczosnek nieobranyczosnek nieobrany2(może być lub przeglądać)sól koszerna, plus więcej do przyprawsól koszerna, plus więcej do przypraw1586 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiprażone migdały, posiekaneprażone migdały, posiekane4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipapryka żółta pokrojona w kostkę, ok. 2 paprykipapryka żółta pokrojona w kostkę, ok. 2 papryki4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicebula żółta pokrojona w kostkę, ok. 2 średnie cebulecebula żółta pokrojona w kostkę, ok. 2 średnie cebule
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia68
Magazyn