Lee Bros Country Captain jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1343 kalorii, 77g białka, oraz 72 g tłuszczu każdy. Na 4,37 zł za porcję, ten przepis okładki 62% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 5 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka slivered migdały, pietruszka płaski liści, marchew, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Kapitan Kraju, Kapitan Kraju, oraz Country Captain Chicken dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
2
Wlać bulion do małego rondla i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień Perłowy
3
Umieść porzeczki w małej misce i zalej je bulionem do przykrycia. Odstawić. W innej małej misce, połączyć curry, garam masala, sól, i czarny pieprz i rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Garam Masala
Porzeczki
Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Rozsypać boczek w 4 do 6 quart emaliowany żeliwny garnek lub holenderski piekarnik na średnim ogniu. Wymieszać kawałki wokół od czasu do czasu, aż boczek jest jędrny i tylko złoty kolor, o 5 protokół. Łyżką szczelinową przełożyć boczek do małej miski i zarezerwować.
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Wylać wszystkie oprócz 2 łyżki tłuszczu z garnka, rezerwując nadmiar tłuszczu w małej misce. Brąz udka kurczaka w partiach na średnim ogniu, uważając, aby nie tłoczyć ich w garnku, dopóki nie będą złote, około 5 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
Dodaj zarezerwowany tłuszcz boczku, 1 łyżeczkę na raz, jeśli garnek stanie się zbyt suchy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Usuń kurczaka i rezerwy w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Do garnka dodaj 2 łyżeczki tłuszczu z boczku (jeśli nie zostało, użyj 2 łyżeczek rzepaku lub oleju roślinnego).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
9
Dodaj chile i tosty chile w tłuszczu, o 30 sekund na stronę, aż bardzo pachnące.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
10
Dodać marchew, papryka, cebula, i czosnek i gotować, aż lekko zmięknie, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Dodaj pomidory, mieszankę przypraw, imbir, i porzeczki i ich bulion. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i gotować na wolnym ogniu, aż pomidory gotowane do puree i sos zgęstniał wokół warzyw, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Porzeczki
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
12
Zagnieżdżcie uda kurczaka delikatnie w sosie warzywnym, tak aby Strona skóry była zwrócona ku górze i znajdowała się nad powierzchnią sosu. Garnek luźno przykryć folią i przełożyć na środkową półkę piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Żółty Cukier I Różne Posypki
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
13
Piec, aż kapitan kraju przypomina roiling gulasz wokół udek kurczaka, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
14
Wyjąć folię i piec, aż sos zgęstnieje dalej i skóra kurczaka jest po prostu zaczyna chrupiące, o 15 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
15
Wyjąć z piekarnika, usunąć nadmiar tłuszczu z powierzchni i doprawić do smaku solą i pieprzem. Odrzuć chile. Szczypcami przenieś 3 uda do każdego z 4 szerokich, głębokich misek wypełnionych 1 szklanką gorącego białego ryżu. Łyżka sosu na kurczaka i ryżu i udekorować zastrzeżone boczek, migdały, i pietruszka.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Groszek Goya®
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów