Ledwo gotowany łosoś z parmezanem Polenta i grzybowym Consommé
Ledwo gotowany łosoś z parmezanem Polentan i grzybowym Consommé może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $5.6 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 558 kalorii, 49g białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. Mieszanka polenty instant, filet z łososia, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć mleko można śledzić to danie główne z Milky Way Brownie Bites jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Marchew Grzyb Ledwo Gulasz, Parmezan Grzyb Polenta, oraz Parmezan-polenta z kiełbasą-Ragoût grzybowy.
Instrukcje
Pieczarki umieścić na patelni, przykryć 8 szklankami wody i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień na wolnym ogniu i gotować przez 3 godziny.
Przecedzić wywar przez sitko o drobnych oczkach, naciskając na grzyby, aby uwolnić płyn. Powinieneś mieć co najmniej 2 szklanki wywaru grzybowego. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Wlać do rondla i odstawić. (Zapas może być wykonany z wyprzedzeniem i schłodzony do 3 dni lub zamrożony do miesiąca.)
Przyciąć gyromitre lub morel grzyby, odrzucając łodygi, i połowę ich. Ponieważ grzyby te mogą być szczególnie piaszczyste, moczyć je w zimnej wodzie, aby usunąć wszelkie zabrudzenia. Wyjąć z wody, spłukać i powtórzyć jeszcze dwa razy.
Rozgrzać olej rzepakowy na dużej patelni na dużym ogniu.
Dodać grzyby, szalotki i czosnek, doprawić solą i pieprzem, i podsmażyć, aż grzyby będą miękkie i zrezygnują z ich płynu, ale nie są suche, 10 do 15 minut.
Dodać 3 łyżki masła i pietruszki i wrzucić do włączenia. Odstaw patelnię na bok.
Doprowadzić mleko, pozostałe 2 szklanki wody i 4 łyżki masła do wrzenia w średnim rondlu. Obniżyć ciepło na wolnym ogniu.
Stale ubijając, powoli dodawaj polentę, kontynuując ubijanie, aż polenta zostanie całkowicie włączona. Gotować przez 5 minut. Polenta będzie bardzo cienka.
Dodać parmezan i wymieszać do włączenia. Odstaw patelnię na bok.
Łososia pokroić w poprzek na 1-calowe plastry. Pociągnij końce z każdej strony razem, tak jakbyś zamykał książkę i zabezpiecz wykałaczką. W ognioodpornej płytkiej zapiekance wystarczająco dużej, aby pomieścić wszystkie filety z łososia, przynieś 1/4 cala obficie osolonej wody na wolnym ogniu. Każdy filet przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem i dodajemy do zapiekanki. Delikatnie kłusować przez 3 do 5 minut, aż łosoś będzie ciepły w dotyku na wierzchu, ale nadal dość rzadki na wierzchu iw środku.
W międzyczasie delikatnie podgrzej bulion grzybowy, grzyby Dzikie i polentę. Jeśli grzyby są suche, dodaj kolejną łyżkę masła i trochę wody do zwilżenia.
Aby służyć, łyżka koła polenty do środka każdego talerza. Łyżka 1/4 szklanki bulionu grzybowego wokół każdego koła polenta.
Umieścić 2 filety z łososia na każdym łóżku polenta i łyżką grzybów na łososia.
Do tego przepisu użyliśmy bardzo ziemistych grzybów gyromitre, ale ponieważ niektóre rodzaje są toksyczne, jeśli nie są gotowane, a wszystkie są trudne do znalezienia, oferujemy smardze jako substytut.
Przedruk za zgodą powrotu do gotowania przez Erica Riperta i Michaela Ruhlmana, © 2002 Artisan, a Division of Workman Publishing Company, Inc.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest La Crema Russian River Chardonnay. Ma 4.1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
![La Crema Russian River Chardonnay]()
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.