Lechona Tolimense (Wieprzowina Nadziewana Po Kolumbijsku)
Lechona Tolimense (Kolumbijska wieprzowina nadziewana) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.44 za porcję. Jedna porcja zawiera 901 kalorii, 82g białka, oraz 54g tłuszczu. 423 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka soli i pieprzu, ząbki czosnku, tłuszcz wieprzowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać gotowany biały ryż można śledzić to danie główne z Zdrowy Surowy Budyń Czekoladowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Nadziewane Klopsy W Stylu Kolumbijskim (Albondigón Colombiano), Indios de Guiso (Gołąbki po Kolumbijsku), oraz Pimentones Rellenos (Papryka Nadziewana Po Kolumbijsku) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na średniej patelni z sosem roztopić tłuszcz wieprzowy.
Dodaj szalotki i czosnek. Gotować przez około 3 minutes.In w dużej misce wymieszaj mięso wieprzowe, gotowany ryż, mielony kminek, Sazon goya, groszek, ziemniaki, sól i pieprz.
Dodać tłuszcz wieprzowy i mieszankę cebuli do miski. Przykryć i umieścić w lodówce na 1 godzinę.o montaż: opłukać skórę tłuszczu wieprzowego pod zimną wodą i osuszyć.
Połóż tłustą skórę wieprzową na powierzchni roboczej, wierzch z mieszanką ryżową. Zacznij zwijać skórę wieprzową, aby całkowicie zamknąć mieszankę ryżu i wieprzowiny. Związać sznurkiem kuchennym, aby utrzymać rolkę razem.Rozgrzej piekarnik do 325 F. lechonę przykryj folią aluminiową i połóż na naczyniu do pieczenia.
Piec ok. 40 minut i obrócić lechonę, przykryć ponownie i gotować jeszcze 30 minut.Odkryć i gotować przez 25 minut więcej, aby umożliwić skórze brązowy.
Wyjąć z piekarnika i przenieść go do deski do krojenia. Wyrzeźbić lechonę po tym, jak odpoczywała przez co najmniej 15 minut.
Podawać z arepą i wapiennymi klinami z boku.Uwaga: Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcia tradycyjnej lechony wykonanej z całej świni, możesz odwiedzić blog Niki tutaj. Jeśli jesteś wegetarianinem, nie polecam zdjęć.