Lebkuchen
Need a wegetariańska przystawka? Lebkuchen może być niesamowity przepis, aby spróbować. Na 5 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 71 kalorii. Ten przepis służy 90. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka proszku do pieczenia, sody oczyszczonej, mielonego cynamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 8%, co jest improwizowalne. Spróbuj Lebkuchen, Lebkuchen, oraz Lebkuchen dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć cukier, wodę i masło w dużym holenderskim piekarniku; doprowadzić do wrzenia.
Dodać cynamon, gałkę muszkatołową i goździki; dobrze wymieszać i ostudzić.
Rozpuścić sodę w ciepłej wodzie.
Dodaj mąkę, proszek do pieczenia i rozpuszczoną sodę do schłodzonej mieszanki przypraw; dobrze wymieszaj.
Uformuj ciasto na trzy 10-calowe rolki; owiń woskowanym papierem i przechowuj w lodówce przez 8 dni. Ciasto będzie lepkie.
Rozwiń rolkę i pokrój w plasterki 1/4 cala.
Umieścić ciasteczka na lekko nasmarowanych blach do pieczenia.
Piec w temperaturze 350 przez 12 minut. Fajne na stelażach z drutu.
Uwaga: aby uzyskać jednolity kawałek ciastka, użyj kawałka sznurka owiniętego wokół rolki ciastek. Owiń sznurek wokół dolnej części rolki i przekrój końce na górze. Odciągnij sznurek od rolki do plasterka.
Powoduje to bardziej jednolity kawałek ciastka, który nie wpływa na kształt pozostałej rolki.