Lazania z jagnięciną Ragu, szpinakiem i ricottą

Lazania z jagnięciną Ragu, szpinakiem i ricottą
Leniwa Lazania z jagnięcym Ragu, szpinakiem i ricottą może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 53g białka, 59G tłuszczu, oraz w sumie 1091 kalorii. Ten przepis służy 6. Na $4.95 za porcję, ten przepis okładki 51% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Niewiele osób lubiło to danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 50 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ser ricotta, rosół z kurczaka, sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Smażona Ricotta Gnocchi z jagnięcym Ragu, Farfalle z jagnięcym Ragu, ricottą i miętą, oraz Lasagne Szpinakowa Z Pieczarkami Ragu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1
Podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia w holenderskim piecu na średnim ogniu. Gdy olej się pali, osuszyć mieloną jagnięcinę i dodać do patelni, brązowo karmelizować mięso, doprawić rozmarynem, majerankiem, goździkami, solą i pieprzem. Gdy mięso rumiane, dodać cebulę, marchew, czosnek i gotować zmiękczyć 10 minut więcej, często mieszając. Wymieszać z koncentratu pomidorowego, gotować 1 minutę lub aż pachnące. Wymieszaj w magazynie, a następnie wino, zmniejsz ogień do niskiego poziomu i delikatnie gotuj na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 C. Białego Cukru1 C. Białego Cukru
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Mielona JagnięcinaMielona Jagnięcina
MajeranekMajeranek
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
W osolonej wrzącej wodzie podgotować makaron o 2 minuty od strony opakowania. Zarezerwuj filiżankę skrobiowego płynu do makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
3
W międzyczasie rozgrzać masło w rondlu na średnim ogniu, ubić w 2 łyżkach mąki, 1 do 2 minut, ubić w mleku i dusić do zgęstnienia. Sos beszamelowy doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
4
Odcedzić makaron i dodać z powrotem do garnka do makaronu. Wrzucić makaron z jagnięciny ragu i niektóre zastrzeżone skrobi gotowania wody do poluzowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
5
Makaron wlać do dużej zapiekanki. Szpinak rozsypać na wierzchu makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
6
Ricottę połączyć z miętą i / lub natką pietruszki, makaron z ricottą rozprowadzić równomiernie wokół zapiekanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
7
Polać sosem beszamelowym równą warstwą wokół zapiekanki i top z tartym serem. Schłodzić i przechowywać do przygotowania posiłku. Podgrzać w piekarniku 350 stopni F, przykryty, przez 30 minut, a następnie podnieść ciepło do 425 stopni F i piec odkryte, aż brązowy i bąbelkowy, 15 do 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
8
Aby podać natychmiast, przenieść zapiekankę do nagrzanego piekarnika 425 stopni F i piec około 15 do 20 minut, na brązowo.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®

Składniki

6krewetki i żyłkiŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala8 filiżanek miniaturowych pianek, podzielonych8 filiżanek miniaturowych pianek, podzielonych1marchew, obrana i drobno posiekana lub Startamarchew, obrana i drobno posiekana lub Starta4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(wątroba i szyja usunięte)(wątroba i szyja usunięte)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamąka uniwersalnamąka uniwersalna4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży ser ricottaświeży ser ricotta4Duże goździkiczosnek tarty lub drobno posiekanyczosnek tarty lub drobno posiekany1Batoniki toffi Heathgoździki mielonegoździki mielone6801 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.mielona jagnięcinamielona jagnięcina4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.faliste krawędzie makaronu lasagne, podzielone na duże, nieregularne kawałkifaliste krawędzie makaronu lasagne, podzielone na duże, nieregularne kawałki5911 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebanany pokrojone na plasterki o grubości 1/4 calabanany pokrojone na plasterki o grubości 1/4 cala6krewetki i żyłkiŚwieżo Starta gałka muszkatołowaŚwieżo Starta gałka muszkatołowa23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1cebula drobno posiekanacebula drobno posiekana12 łyżeczki czosnku w proszkuświeże oregano lub majeranek, drobno posiekane lub 1 łyżeczka suszonegoświeże oregano lub majeranek, drobno posiekane lub 1 łyżeczka suszonego2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwerozdrobniony lub świeżo starty ser Parmigiano-Reggianorozdrobniony lub świeżo starty ser Parmigiano-Reggiano2gałązkiKilka rozmarynu, liście zebrane i drobno posiekaneKilka rozmarynu, liście zebrane i drobno posiekane6krewetki i żyłkiSólSól6krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz5671 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.pudełka ekologiczne, posiekany szpinak, rozmrożony i osuszonypudełka ekologiczne, posiekany szpinak, rozmrożony i osuszony591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweObfita garść, świeżo posiekana mięta i/lub pietruszka (oObfita garść, świeżo posiekana mięta i/lub pietruszka (o
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia66
Magazyn