Lazania z indyka z dyni, cukinią i szpinakiem

Lazania z indyka z dyni, cukinią i szpinakiem
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów śródziemnomorskich, więc dać indyka lasagne z dyni, cukinia, i szpinak spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.09 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 469 kalorii. Sprawdza się jako danie główne. Mieszanka sera ricotta, jajko, częściowo odtłuszczone ser mozzarella i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. 65 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 95%. Podobne przepisy to Lasagne ze szpinakiem i dyni, Lasagne z dyni i szpinakiem, oraz Lasagne z dyni ze szpinakiem i szałwią.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej roślinny na dużej patelni na średnim ogniu; gotować cebulę i czosnek w gorącym oleju, aż pachnące, 5 do 7 protokół. Rozbić indyka na małe kawałki na patelni; gotować i mieszać, aż całkowicie rumiane, 7 do 10 protokół. Zmiażdżone pomidory, pasta pomidorowa, woda, bazylia, nasiona kopru włoskiego, przyprawa włoska, 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu i 1/4 szklanki natki pietruszki wymieszać z mieszaniną indyka. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiej i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż sos osiągnie pożądaną konsystencję, 60 do 90 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa WłoskaPrzyprawa Włoska
Pokruszone PomidoryPokruszone Pomidory
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Nasiona Kopru WłoskiegoNasiona Kopru Włoskiego
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
Pietruszka-naćPietruszka-nać
CzosnekCzosnek
Cała TurcjaCała Turcja
BazyliaBazylia
CebulaCebula
SOSSOS
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Podczas gdy sos simmers, umieścić dyni w dużym, kuchenka mikrofalowa bezpieczne miski; przykryć folią i gotować w kuchence mikrofalowej na wysokiej do miękkości, o 5 protokół. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dyniowate Z Jadalną SkórkąDyniowate Z Jadalną Skórką
SOSSOS
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
MikrofalówkaMikrofalówka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Gotować i mieszać szpinak w dużej patelni na średnim ogniu, aż zwiędną, o 5 protokół. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Ser ricotta wymieszać, jajko, 2 łyżki natki pietruszki, 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu i około 2/3 sera mozzarella razem w misce. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
Ser RicottaSer Ricotta
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Pietruszka-naćPietruszka-nać
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Wlać 1 1/2 szklanki sosu na dno naczynia do pieczenia 9x13-cala. Ułóż 3 makaron lasagne w warstwie na sosie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron LasagneMakaron Lasagne
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
7
Na makaron rozprowadzić 1 szklankę mieszanki sera ricotta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser RicottaSer Ricotta
MakaronyMakarony
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
8
Posypać około połowy dyni na mieszance sera ricotta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dyniowate Z Jadalną SkórkąDyniowate Z Jadalną Skórką
Ser RicottaSer Ricotta
9
Warstwa około połowy zwiędłego szpinaku na dyni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dyniowate Z Jadalną SkórkąDyniowate Z Jadalną Skórką
SzpinakSzpinak
10
Ułóż około połowy plastrów cukinii na szpinaku w warstwie. Powtórz nakładanie warstw. Top z 3 Pozostałe makaron lasagne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron LasagneMakaron Lasagne
CukiniaCukinia
SzpinakSzpinak
11
Rozłóż pozostałą mieszankę sera ricotta na górze lasagne. Zakończyć polewając pozostałą mieszaniną sosu. Pokrywa z folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser RicottaSer Ricotta
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
12
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Usuń folię aluminiową i posypać pozostałą mozzarellę na górze lasagne. Powrót do piekarnika i piec odkryte, aż góra jest złoty kolor, o 30 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
14
Wyjąć i pozostawić lasagne odpocząć 15 minut przed cięciem służyć.

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Caposaldo Chianti z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Caposaldo Chianti
Caposaldo Chianti
Caposaldo Chianti to rubinowa czerwień o owocowym zapachu, gładkiej konsystencji, doskonałej strukturze i długim, eleganckim wykończeniu.Najlepiej z pizzą i makaronem z sosami pomidorowymi lub mięsnymi.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia59
Magazyn