Lazania z indyka z dyni, cukinią i szpinakiem
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów śródziemnomorskich, więc dać indyka lasagne z dyni, cukinia, i szpinak spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.09 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 469 kalorii. Sprawdza się jako danie główne. Mieszanka sera ricotta, jajko, częściowo odtłuszczone ser mozzarella i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. 65 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 95%. Podobne przepisy to Lasagne ze szpinakiem i dyni, Lasagne z dyni i szpinakiem, oraz Lasagne z dyni ze szpinakiem i szałwią.
Instrukcje
Rozgrzać olej roślinny na dużej patelni na średnim ogniu; gotować cebulę i czosnek w gorącym oleju, aż pachnące, 5 do 7 protokół. Rozbić indyka na małe kawałki na patelni; gotować i mieszać, aż całkowicie rumiane, 7 do 10 protokół. Zmiażdżone pomidory, pasta pomidorowa, woda, bazylia, nasiona kopru włoskiego, przyprawa włoska, 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu i 1/4 szklanki natki pietruszki wymieszać z mieszaniną indyka. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiej i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż sos osiągnie pożądaną konsystencję, 60 do 90 minut.
Podczas gdy sos simmers, umieścić dyni w dużym, kuchenka mikrofalowa bezpieczne miski; przykryć folią i gotować w kuchence mikrofalowej na wysokiej do miękkości, o 5 protokół. Odstawić.
Gotować i mieszać szpinak w dużej patelni na średnim ogniu, aż zwiędną, o 5 protokół. Odstawić.
Ser ricotta wymieszać, jajko, 2 łyżki natki pietruszki, 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu i około 2/3 sera mozzarella razem w misce. Odstawić.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Wlać 1 1/2 szklanki sosu na dno naczynia do pieczenia 9x13-cala. Ułóż 3 makaron lasagne w warstwie na sosie.
Na makaron rozprowadzić 1 szklankę mieszanki sera ricotta.
Posypać około połowy dyni na mieszance sera ricotta.
Warstwa około połowy zwiędłego szpinaku na dyni.
Ułóż około połowy plastrów cukinii na szpinaku w warstwie. Powtórz nakładanie warstw. Top z 3 Pozostałe makaron lasagne.
Rozłóż pozostałą mieszankę sera ricotta na górze lasagne. Zakończyć polewając pozostałą mieszaniną sosu. Pokrywa z folią aluminiową.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut.
Usuń folię aluminiową i posypać pozostałą mozzarellę na górze lasagne. Powrót do piekarnika i piec odkryte, aż góra jest złoty kolor, o 30 minut więcej.
Wyjąć i pozostawić lasagne odpocząć 15 minut przed cięciem służyć.