Lazania Na Patelni Z Mieloną Wołowiną I Tortellini
Mielona wołowina & Tortellini patelnia lasagne wymaga mniej więcej 30 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 73 kalorie. Na 45 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 30. Jest dostarczany przez Kraftrecipes.com. 1 osoba była zadowolona, że spróbowała tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka faworytów rodziny classico sos do makaronu, parmezan, ser mozzarella i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 13%. Spróbuj Gulasz Z Mielonej Wołowiny Na Patelni, Jedna Patelnia Mielonej Wołowiny Stroganoff, oraz Bakłażan Pomidor Mielona Patelnia Wołowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Brązowe mięso w dużej głębokiej patelni nonstick; odcedzić.
Warstwa 1/3 sosu makaronowego w tej samej patelni; przykryć połowę każdego mięsa, tortellini i parmezan. Powtórz warstwy. Top z pozostałym sosem makaronowym.
Wlać 1 szklanka wody wokół krawędzi patelni; przykryć.
Gotować na średnim ogniu 20 min. albo dopóki tortellini nie będzie miękkie. Top z serem mozzarella. Przykryć; gotować do rozpuszczenia mozzarelli.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Santa Margherita Chianti Classico Riserva. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 27 dolarów za butelkę.
![Santa Margherita Chianti Classico Riserva]()
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Autentyczne włoskie Chianti wykonane z winogron uprawianych w sercu toskańskiego regionu Chianti Classico. Znakomity wyraz winogron Sangiovese, ze znaczną kwasowością z niskiego pH gleby w tym regionie.Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek do kwiatów mieczyka i ziemistego krzemienia. Taninowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem.Najlepiej smakuje z bardzo aromatycznymi daniami, takimi jak sosy na bazie pomidorów, ravioli z grzybami, pieczenie wołowiny lub wieprzowiny oraz mięso z dziczyzny od dziczyzny po bażanty. Doskonale nadaje się również do dojrzałych serów.Mieszanka: 85% Sangiovese, 15% Merlot i Cabernet Sauvignon