Lazania Chorizo i Polenta

Lazania Chorizo i Polenta
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj chorizo i Polenta Lasagnan. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.2 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 491 kalorii, 26g białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, chili w proszku, masło, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Lazania Chorizo i Polenta, Lazania Chorizo i Polenta, oraz Krewetki Chorizo na kozim serku Polenta.

Instrukcje

1
Zrób polentę: zagotuj wywar z kurczaka w dużym garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
PolentaPolenta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
Dodaj polentę i trzepaczką, aż w pełni włączone, 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
3
Posypać 1/2 łyżeczki soli; przykryć i gotować na średnim ogniu, 5 do 6 protokół. Zakończyć składając w roztopionym maśle. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
(duża Tuba)(duża Tuba)
4
Zrobić sos chorizo: Płaszcz dużą patelnię saute z oliwą z oliwek i ustawić na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Dodać cebulę i gotować, mieszając, aż prawie przezroczyste, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
6
Dodaj mieloną wieprzowinę i brązową 4 do 5 minut, rozbijając ją drewnianą łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina MielonaWieprzowina Mielona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
7
Dodać paprykę, granulowany czosnek, cebulę w proszku, chili w proszku i kminek i posypać 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Gotować jeszcze 1 minutę do tosty przyprawy, a następnie dodać ocet, mielony czosnek i pomidory. Dusić, aż sos zgęstnieje i zmniejsza się, o 15 protokół. Doprawić jeszcze raz solą i pieprzem. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koszerne MarynatyKoszerne Marynaty
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Posiekana Biała Cebula (z 1 Dużej Lub 2 Małych Cebul)Posiekana Biała Cebula (z 1 Dużej Lub 2 Małych Cebul)
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
(duża Tuba)(duża Tuba)
8
Zrobić lazanię: umyć, osuszyć i drobno pokroić w plasterki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
9
Rozgrzać oliwę z oliwek i czosnek na dużej patelni na średnim ogniu; dodać chard i saute 3 do 4 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
10
Odcedzić w durszlaku i wycisnąć nadmiar wilgoci.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
11
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Lekko olej 9-calowe owalne lub 8-calowe kwadratowe naczynie do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
12
Wlać połowę polenty do naczynia i równomiernie rozprowadzić. Top z połową sosu chorizo i wszystkie chard.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
PolentaPolenta
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
13
Posypać połową każdego sera. Wierzch równomiernie z pozostałą polentą, następnie pozostałym sosem chorizo i na koniec pozostałym serem. Przykryć folią aluminiową, umieść naczynie na tacy i piec 30 minut. Włącz brojlery.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
PolentaPolenta
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Pełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do PodaniaPełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do Podania
14
Usuń folię i dusić, aż ser jest złoty i bąbelkowy, o 3 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
15
Odstawić na 25 minut przed podaniem.
16
Zdjęcia Johnny Miller

Składniki

397Orzechy dowolne (posiekane)pomidory pieczone w kostcepomidory pieczone w kostce11 funt cukinii,1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkistarty ser fontinastarty ser fontina1oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, 2 obroty patelni i trochę do skropieniaczosnek mielonyczosnek mielony4goździkiczosnek mielonyczosnek mielony1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)koszerne marynatykoszerne marynaty11 funt cukinii,kminek mielonykminek mielony454Orzechy dowolne (posiekane)wieprzowina mielonawieprzowina mielona6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszernaSól koszerna6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszerna i świeżo popękany pieprzSól koszerna i świeżo popękany pieprz9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikurczak niskosodowykurczak niskosodowy1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkitarty ser mozzarellatarty ser mozzarella1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)oliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)oliwa z oliwek extra virgin, plus więcej na patelnięoliwa z oliwek extra virgin, plus więcej na patelnię1małecebula pokrojona w kostkęcebula pokrojona w kostkę1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)posiekana biała cebula (z 1 dużej lub 2 małych cebul)posiekana biała cebula (z 1 dużej lub 2 małych cebul)2(zima)Do posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebulaDo posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebula2966 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipolenta do szybkiego gotowaniapolenta do szybkiego gotowania2(zima)1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1bunchChard szwajcarskiChard szwajcarski2(zima)masło niesolone, stopionemasło niesolone, stopione
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia30
Magazyn