Lawendowo-marynowana noga jagnięca
Lawendowo-marynowana noga jagnięca jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 324 kalorie, 41g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 3,64 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Jeśli masz sardelę, wino, lawendę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Lawendowo-marynowana noga jagnięca, Jagnięcina Lawendowo-MIODOWA, oraz Auberge Francuska marynata Lawendowa do wołowiny, jagnięciny lub kurczaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Używając małego, ostrego noża, wykonaj 24 nacięcia na całej Barance. Każde nacięcie posmarować kawałkiem sardeli i czosnku oraz szczyptą rozmarynu. Na patelni połączyć 1/4 szklanki oliwy z oliwek z winem i lawendą.
Dodaj jagnięcinę i dobrze płaszcz. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc.
Rozpal grilla. Doprowadzić jagnięcinę do temperatury pokojowej i doprawić solą i pieprzem. Grillować jagnięcinę na umiarkowanie niskim ogniu przez około 40 minut, lub aż lekko zwęglone i natychmiastowy odczyt termometr włożony w najgrubszej części rejestruje 125 średnio rzadkie.
Przełożyć jagnięcinę na deskę do rzeźbienia, przykryć folią i pozostawić na 10 minut przed cienkim krojeniem.
Podawać z cytryną i dodatkową oliwą z oliwek.