Latkesa
Potrzebujesz bezglutenowej, bezmlecznej i całych 30 hor d'oeuvre? Latkes może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 osobom. Jedna porcja zawiera 36 kalorii, 3 g białka i 0 g tłuszczu. Za 59 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup sól, cukinię, cebulę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 39 minut. Dzięki temu przepisowi Chanuka będzie jeszcze bardziej wyjątkowa. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 57%. Podobne przepisy obejmują Latkes, Best Latkes i Latkes.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj ręcznie dynię, połowę cebuli, 1/8 szklanki substytutu jajka, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. W innej dużej misce wymieszaj ręcznie cukinię, połowę cebuli, 1/8 szklanki substytutu jajka, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Rozgrzej dużą patelnię z powłoką nieprzywierającą na dużym ogniu; będzie wystarczająco gorąco, gdy kropla wody skwierczy po upuszczeniu na powierzchnię. Odciśnij nadmiar płynu z mieszanki dyni i cukinii. Pracując partiami, aby nie przepełnić patelni, ostrożnie upuść 1 czubatą łyżkę obu ciast na gorącą patelnię i spłaszcz szpatułką, tworząc kształt naleśnika. Smaż przez kilka minut z każdej strony lub do złotego koloru. Powtarzaj, aż nie pozostanie ciasto. W razie potrzeby utrzymuj ciepło w niskim piekarniku (250 stopni F), aż wszystkie placki zostaną upieczone.