Latkesa

Latkesa
Potrzebujesz bezglutenowej, bezmlecznej i całych 30 hor d'oeuvre? Latkes może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 osobom. Jedna porcja zawiera 36 kalorii, 3 g białka i 0 g tłuszczu. Za 59 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup sól, cukinię, cebulę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 39 minut. Dzięki temu przepisowi Chanuka będzie jeszcze bardziej wyjątkowa. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 57%. Podobne przepisy obejmują Latkes, Best Latkes i Latkes.

Instrukcje

1
W dużej misce wymieszaj ręcznie dynię, połowę cebuli, 1/8 szklanki substytutu jajka, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. W innej dużej misce wymieszaj ręcznie cukinię, połowę cebuli, 1/8 szklanki substytutu jajka, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Kwaśnej śmietany O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, PodzieloneSzklanki Kwaśnej śmietany O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Podzielone
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Rozgrzej dużą patelnię z powłoką nieprzywierającą na dużym ogniu; będzie wystarczająco gorąco, gdy kropla wody skwierczy po upuszczeniu na powierzchnię. Odciśnij nadmiar płynu z mieszanki dyni i cukinii. Pracując partiami, aby nie przepełnić patelni, ostrożnie upuść 1 czubatą łyżkę obu ciast na gorącą patelnię i spłaszcz szpatułką, tworząc kształt naleśnika. Smaż przez kilka minut z każdej strony lub do złotego koloru. Powtarzaj, aż nie pozostanie ciasto. W razie potrzeby utrzymuj ciepło w niskim piekarniku (250 stopni F), aż wszystkie placki zostaną upieczone.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
TrudnośćNormalny
Gotowe W39 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia16
Magazyn